Bitcoin dolandırıcılığı gerçekleştiren 17 yaşındaki genç ve iki arkadaşı çok sayıda mavi tikli büyük ismin hesabını ele geçirip Bitcoin paylaşımları yapmışlardı. Buradan oldukça yüksek meblağlarda gelir elde eden üçlü, bu sevincini ancak kısa bir süre kutlayabildi. Zira FBI da dahil olmak üzere üst düzey güvenlik güçleri peşlerine düşmüşlerdi bile. Nihayet bugün aylardır süren o davadan bir sonuç çıktı.

Twitter Bitcoin hacker’ı üç yıl hapse mahkum edildi
Graham Ivan Clark adlı genç bilgisayar korsanı üç yıl hapis cezası aldı. Temmuz 2020’de tutuklandıktan bu yana 229 gün geçmişti. Bunun da hapisteki süresini kısaltacağı öğrenildi. Normal şartlarda en az on yıl hapse mahkum edileceği düşünülen hacker’ın yaşından dolayı cezasında indirime gidildi. Fakat mahkemeden çıkan karara göre Clark’ın hapisten çıktıktan sonra bile bilgisayar kullanması mümkün olmayacak.
Teknoloji devlerinin hesaplarını hacklemişti
15 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleşen olayda birçok ünlü isim ve kurumsal şirket hacklenmişti. Bunlar arasında Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Kanye West, Michael Bloomberg, Apple, Uber ve çok daha fazlası bulunuyordu. Art arda ele geçirilen bu Twitter hesapları üzerinden Clark, onların ağzından kendine belirli miktarlarda Bitcoin istemişti.

Kurnaz genç paylaştığı tweet’lerde, takipçilerin attıkları miktarın iki katı kadar Bitcoin’i geri alacaklarını içeren sahte bir reklam yapmıştı. Olayın akabinde yetkililer, bu olağanüstü dolandırıcılık suçundan 17 yaşındaki çocuğun 117.000 dolardan fazla para kazandığını açıkladı.

Twitter’ın güvenlik açıklarından yararlandılar
Elbette ki Clark bu saldırıda tek başına çalışmadı. Bir internet forumunda tanıştığı iki ortağı Nima Fazeli ve Mason Sheppard ile birlikte saldırıyı planladılar. Ortaya çıkan raporlara göre üçlü, Twitter’ın sistemlerindeki bir güvenlik açığından yararlanarak hesapları kontrol altına aldı.

Kısa sürede basında büyük yankı uyandıran bu olaya elbette Twitter CEO’su da açıklama getirdi. Geç de olsa kullanıcılarına olayla ilgili haber veren Jack Dorsey, “Twitter’da bizim için zor bir gün,” şeklinde bir tweet paylaştı. Olay kısa süre içerisinde çözülse de bir müddet için teknoloji devlerinin platforma olan güveni düştü.

Hacker'lar SIM kartları böyle ele geçiriyor

 

Adım Adım 'hack'lendi!

 

Rusya'dan Twitter'a son uyarı