O zamandan beri buna uymayan hesaplar olmuş olacak ki sosyal medya devi bu yönde farklı bir adım atıyor. Özellikle aşı veya afet dönemlerinde bot hesapların ortaya çıktığı gözlemlendi.

Bu tarz dönemlerde bilgi kirliliğinden kurtulmak için bot hesaplarına karşı bazı yenilikler getirilmesi gerekiyor. Twitter, “Spam içerikli botlardan iyi botları ayırmanıza yardımcı olacak özellik tamamen platformumuzun şeffaflığıyla alakalı” açıklamalarını yaptı.

Özellik, başlangıçta 500’den fazla geliştirici hesabına dağıtılacak ve “yılının sonuna kadar” tüm geliştiricilerin kullanımına sunulacak. Twitter son zamanlarda platformunda bir çok değişikliğe gidiyor diyebiliriz. Şirket daha dün tweetlere emoji ile yanıt verme özelliği geliştirdiğini duyurdu.

Özellik sadece ülkemizde kullanıma sunuldu. Tüm testler yolunda giderse daha geniş kapsamda bir kullanıma da sunulacaktır. Şirket aynı zamanda iOS cihazlar için yepyeni bir tasarım geliştirmeye de başladı. Tüm bu yenilikler sosyal medya platformunu ne kadar ileri götürebilecek göreceğiz. Zira son dönemde tüm platformlar arasında ciddi bir rekabet mevcut.

SpaceX'in sivil astronotları yola çıkmaya hazırlanıyor

 

‘Terörizmle Savaş’ teknoloji devlerine milyarlar kazandırdı

 

Facebook'tan işçilere eziyet iddiası