Twitter'ın avukatı William Savitt tarafından Elon Musk'ın avukatı Mike Ringler'e gönderilen 10 Temmuz tarihli konuya ilişkin mektup, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yapılan bildirim sonucu kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mektupta, Musk'ın anlaşmayı feshinin 'geçersiz ve haksız' olduğu, anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerin reddedildiği anlamına geldiği belirtildi.

Twitter'ın anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerinin hiçbirini ihlal etmediği vurgulanan mektupta, anlaşmanın yürürlükte olduğu aktarıldı.

Öte yandan, Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetme kararı sonrası Twitter'ın hisseleri haftanın ilk işlem gününde sert düşüş gösterdi. New York borsasında TWTR koduyla işlem gören şirketin hisselerinde yaşanan kayıp yüzde 11'i aştı.

Musk’ın anlaşmayı iptal etmesi üzerine Twitter, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ı dava etmesi için Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP ile anlaştı.

Firma, özellikle bu tip davalarda uzmanlığı ile öne çıkarken Delaware mahkeme sistemiyle de bağlantıları olduğu biliniyor.

Musk, Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP tarafından temsil edilecek. Hukuk firması, 2019 yılında milyarder için bir iftira davasını kazanmıştı.

Twitter dava açıyor, Elon Musk dalga geçiyor

 

Twitter hisseleri açılış öncesi çakıldı

 

Twitter'ın Musk kararı: Çalışanların konuyla ilgili konuşması yasak

 

Twitter, Musk için yasal işlem başlatıyor