Geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki Graham Ivan Clark, 22 yaşındaki Nima Fazeli ile 19 yaşındaki İngiliz vatandaşı Mason Sheppard, Twitter'da 45 ünlü ismin hesabından bu kişilere ait takipçilere mesaj atarak 100 bin dolarlık Bitcoin geliri elde etmiş ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) operasyonuyla yakalanmıştı.

FBI'dan yapılan açıklamada polisler internet korsanlarının izine Bitcoin hesapları üzerinden ulaştı. Yapılan incelemede sanal para birimlerinin alınıp satıldığı Coinbase internet sitesinde, zanlılardan Fazeli ve Sheppard'ın ev IP adresi kullanarak üye olduğu ve her iki ismin de Bitcoin hesaplarında kimlik olarak ehliyetlerini yükledikleri ortaya çıktı.

İzlerini kaybettirmek için Bitcoin hesaplarına dokunmadılar
Yetkililer bilgisayar korsanlarının Bitcoin hesaplarında biriken 100 bin dolar civarındaki parayı hiçbir yere aktarmadığı ve "takla attırma" diye tabir edilen bu yöntemle izlerini kaybettirmek istediklerini açıkladı.

"Teknoloji sayesinde yetişme çağındaki gençler büyük suçlara karışabiliyor"
Siber güvenlik uzmanı Jake Williams, zanlıların giriştiği yöntemin oldukça acemice olduğunu belirterek, "Görüldüğü üzere teknoloji sayesinde reşit bile olmayan insanlar bu kadar büyük ve karmaşık suçlar işleyebiliyor. İnsanlar bu durumu küçümsememeli. Bu saldırının arkasında çok büyük bir güç ve dev isimler yok. Bu zanlıların hepsi gelişme çağındaki gençler." ifadelerini kullandı.

Son yılların en yüksek profilli internet güvenliği olayına karışan 3 zanlı 15 Temmuz tarihinde aralarında Eski ABD Başkanı Barack Obama, Amazon'un CEO’su Jeff Bezos, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ile Tesla'nın kurucusu Elon Musk gibi isimlerin Twitter hesaplarına girerek kullanıcılardan para istemişti.

Twitter yetkilileri, ''sosyal mühendislik saldırısı'' olarak adlandırdıkları hesap çalmanın tam olarak nasıl yapıldığı konusunda emin olmadıklarını belirtirken korsanların, telefon üzerinden kendilerini kurum içi sistem görevlisi olarak tanıtıp, teknik ekibe güvenlik duvarını açtırmış olabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.