Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı mektupta, “App Store’a erişimin engellenmesi de dahil olmak üzere Rusya Federasyonu’na Apple hizmetleri ve ürünleri tedarik etmeyi durdurmanızı istiyorum” yazdı.

Fedorov, “Bu tür eylemlerin, Rus gençlerini ve aktif nüfusunu proaktif olarak utanç verici askeri saldırganlığı durdurma konusunda motive edeceğinden eminiz” diye devam etti.

Pentagon’un tahminlerine göre 50 binden fazla Rus askeri Ukrayna’ya girdi ve uydu görüntüleri Kiev’in başkentine bir saldırının yakın olabileceğini gösteriyor. Ayrıca Rus kuvvetleri, Çernobil nükleer felaketinin bulunduğu bölgeyi de perşembe günü almış ve bu da devam eden radyoaktif malzemelerin yönetimi hakkında endişeler yaratmıştı. Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, çatışmalar şimdiden on binlerce Ukraynalının mülteci olarak evlerini terk etmesine neden oldu.

Saldırılar devam ederken Beyaz Saray, Apple ve diğer ABD’li şirketlerin Rus ordusuna veya savunma bakanlığına hizmet vermesini engelleyen önlemler de dahil olmak üzere bir yaptırım paketi yayınladı. Ancak Fedorov’un talebi daha da ileri gidiyor ve şirkete ülkeye genel olarak hizmeti durdurma çağrısında bulunuyor.
(Sözcü)

Apple'ın cezası 25 milyon euroya yükseldi

Tesla araçlara Steam desteği

Twitter reklam içeriklerini Rusya ve Ukrayna'da geçici olarak durdurduğunu açıkladı