Üniversite eğitimi nedeniyle bir süredir Sakarya'da yaşayan Türkmenistanlı Almaz Seidov, Facebook'un sahip olduğu Instagram'da mevcut olan bir güvenlik açığını tespit etti. Keşfini Instagram yönetimine bildiren Seidov, bulduğu açık nedeniyle tam 10 bin dolarla ödüllendirildi. Seidov tarafından yapılan açıklamalara göre açığı bulmak, gencin tam 4 ayını almış.

Seidov, Instagram'la ilgili araştırmalar yaparken, kurtarmak istediği bir hesaba, farklı bir kullanıcı adı ile giriş yapmaya çalıştı. Şifre yenileme bölümü üzerinden hesaba giriş yapmayı başaran Seidov, bunun kritik bir önem arz ettiğini fark ederek, bu güvenlik açığını Instagram'a bildirdi. Konuyla ilgili bir teşekkür e-postası alan genç, bununla birlikte 10 bin doların da sahibi oldu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Almaz Seidov, insanların güvenliklerini koruyabilmek adına bu tür çalışmalar içinde bulunduğunu söylüyor. Kendini ispatlamak için bulduğu güvenlik açığını ünlü isimler ve futbolculara ait Instagram hesaplarıyla da denediğini söyleyen Seidov, söz konusu hesaplara eriştiğini ancak kullanıcılara zarar vermediğini ifade ediyor. Seidov, giriş yaptığı diğer hesapları da delil maksatlı olarak bildirmiş.