Telekomünikasyon sektöründeki Türk yöneticilerin başarısı dünya çapında ses getirmeye devam ediyor.

Serpil Timuray’ın Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) CEO’su olmasından sonra Turkcell’de yaklaşık 6 yıl Pazarlama Müdürü olarak görev yapan Emre Sayın, ABD’nin en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Verizon’un danışma kuruluna girdi. Sayın, bundan sonraki dönemde Verizon Pazarlama Kurulu Başkanı Diego Scotti’ye danışmanlık verecek. Bu yeni görev çerçevesinde Sayın, şirketin fikirlerini sorgulayacak ve telekomünikasyondaki kritik değişim projelerini yönlendirecek.

500 KİŞİLİK EKİP

Emre Sayın, “Turkcell’de marka’nın konumlandırmasını daha duygusal ve müşteri odaklı olan bir platforma oturtmuştuk. Segment bazlı gelir yönetimi, tüm şirketin sahiplendiği bir müşteri deneyimi yönetimi, müşteri öngörüleri departmanı hep dünya çapında örnek gösterilen uygulamalardı. Pazarlama konusunda bire bir uygulamayla ilgili yardımcı olmak ve Diego’ya destek olmak üzere Verizon ile çalışmaya başladım. İlk adımımız, 500 kişilik bir merkezi pazarlama departmanını çok hızlı kurup çalışmaya başlatmak oldu. Bundan sonra da kökten değişiklikler üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Pazarlama çalışmaları kapsamında Türkiye’de hayata geçirilen projelerin ABD’nin önünde olduğunu belirten Sayın, sözlerine şu şekilde devam etti: “Türkiye’deki operatörler arası rekabet, Amerika’ya kıyasla daha sert. Ülkenin en büyük markasının ve en büyük reklam vereninin bir operatör olması ve en çok çalışılmak istenen şirket olması da Amerikalılara enteresan geliyor. Ama bu iki pazar seviye olarak birbirinden çok da farklı değil. Bu yüzden tecrübe transferi anlamlı oluyor.”

‘Ben süper star diyorum’

VERİZON’ın CMO’su Scotti ise Verizon’ın pazarlama yaklaşımında kökten bir değişime gittiklerini belirterek, “Emre, derin pazarlama ve uygulama deneyimiyle bu dönüşüm sürecine çok önemli bir değer katıyor. Bazen Emre’ye şaka yollu ‘süper star’ diyorum. Farklı kültür ve kıtalardan gelsek de, anlayış ve güvene dayalı bir iş ilişkisi kurduğumuzu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum.”