Son haftalarda sosyal medyada hızla yayılan ancak bilim insanlarının 'saçmalık, zırva ve safsata' olarak tanımladığı komplo teorisine göre, 5G teknolojisi, korona virüsün yayılmasına katkı sağlıyor.

Salgının 5'inci nesil dalgalarla yayıldığı yönündeki teoriye inananlar Avrupa genelinde ardı ardına baz istasyonlarına ve telekom altyapısına saldırılar gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda son saldırı, İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşti.

Kapalı devre kameradan elde edilen görüntülere göre, şapkalı bir şahıs, Dutch Business Park'taki baz istasyonuna saldırarak burayı ateşe veriyor.

Siyah şapkalı saldırgan daha sonra Toyota marka aracına binerek buradan hızla uzaklaşıyor.

Kıta genelinde birçok ülkede şu ana kadar onlarca saldırı düzenlendi.

Kablosuz ağların insanoğlunun sağlığı için tehdit oluşturduğuna dair yaygın inanç ve komplo teorileri uzun süredir gündemdeydi.

Ancak salgının küresel çapta yayılması, beşinci nesil teknolojinin bu virüsü yaydığı söylentilerini de adeta zirveye taşıdı.

İletişimin her zamankinden daha önem arz ettiği şu günlerde telekomünikasyon alt yapısına yönelik saldırılar, yetkilileri de endişelendiriyor.

Sağlık otoriteleri: Söylentiden ibaret

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Medikal Direktörü Stephen Powis, nisan başında yaptığı açıklamada, "Acil sağlık durumuna müdahale etmemiz gereken bir ortamda insanların altyapıya yönelik bu tarz saldırılarından tiksinti duyuyorum ve çok öfkeliyim" açıklamasında bulunmuştu.

Powis, 5G komplo teorisinin bilimsel bir veriye dayanmayan yalan söylentiler olduğunu belirterek söz konusu iddiaların salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının faaliyetlerine çalışmalarına zarar vereceğini dile getirmişti.

İngiltere'de 50'den fazla baz istasyonunda yangın çıktı

İngiltere'de ay başından bu yana baz istasyonlarını ve diğer iletişim tesislerini hedef alan yaklaşık 50 yangın rapor edildi. Şu ana kadar 3 kişi tutuklandı.

Telekom mühendisleri en az 80 kez istismar edildi.

Hollanda'da baz istasyonlarına yönelik şu ana kadar 16 saldırı gerçekleştirildi ve yangın çıkarıldı. Bunun yanı sıra İrlanda, Kıbrıs ve Belçika'da da saldırılar düzenlendi.