Akıllı telefon kullanıcılarının popüler mesajlaşma servisi WhatsApp kullanıcıları, bir süredir otomatik olarak ya da bir arkadaşlarından 'Cumartesi sabah itibari ile Whatsapp ücretli olacak. En az 10 kişiye bu mesajı gönderirseniz logonuz mavi olacak ve ücretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz. Aksi halde Whatsapp 0,01 Euro mesaj olacak', 'Whatsapp 10'uncu yılını kutluyor' mesajlarını alıyor.

MESAJLARA İNANANLARIN SAYISI ÇOĞALDI

Bu mesajlara inanan kişilerin çokluğu nedeniyle mesajlar kısa sürede yayıldı. Mesajlar sosyal medyada, özellikle de Twitter'da en çok konuşulanlar listesine girmişti.

EMNİYET ŞÜPHELİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, mesajlarla ilgili araştırma başlattı. Mesajda verilen Whatsapp'ın adresinde de uygulamanın ücretli olacağına ilişkin bir bilgi yoktu. Mesajlara inanarak diğer kullanıcılara geçen kişilerin telefon fihristi ve cihazlarındaki fotoğrafların ele geçirildiği belirlendi.

HACKER DENİZLİ'DE YAKALANDI

İstihbarat ekipleri, virüs programını hazırlayarak yayan bir kişinin bilgisayarının IP adresine ulaştı. IP adresinden bu kişinin İstanbul Ataşehir'de yaşadığı belirlendi. İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, adrese operasyon düzenledi. Fakat operasyon düzenlenen kişinin bir süre önce Denizli'ye gittiği belirlendi. Denizli'deki adresin tespit edilmesiyle hacker olduğu belirtilen A.O. gözaltına alındı. Bilgisayarı incelenmek üzere İstanbul'a getirildi. İddiayı kabul etmeyen A.O., serbest kalırken, bilgisayarındaki incelemenin sürdüğü belirtildi.

EMNİYET ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Virüslü mesajlarla telefon numaraları ve fotoğrafların hangi amaçla ele geçirilmek istendiği saptanamadı. Virüsün bir ekip tarafından yayıldığı değerlendirilirken, bu kişileri de bulmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.