FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sektördeki yoğun rekabeti bahane eden Vodafone çok sayıda çalışanı kapının önüne koymaya hazırlanıyor. Vodafone Italia yönetimi dün yaptığı duyuruda, telekomünikasyon sektöründeki yoğun rekabete göğüs germek ve işletme maliyetlerini azaltmak amacıyla 1000 işçiyi işten çıkarmak için sendikalarla istişarelere başladığını duyurdu.

Açıklamada, fiyatlardaki sert düşüş ve enerji krizi nedeniyle ciro ve kar marjında önemli azalmalar yaşandığını altı çizildi. Bu sorunların gelecek planların riske arttığını belirten İngiliz telefon grubu İtalya'da yaklaşık 5.700 kişiyi istihdam ediyor.

Bu arada, Vodafone Italia, 2021-2022'de cirosu %1,8 düşüş kaydederek 4,8 milyar euroya geriledi.

Ana şirket, Şubat 2022'de Iliad'ın Fransız rakibinin Vodafone Italia'yı satın almak için yaptığı 11,25 milyar euroluk teklifi, bu gelişmenin ‘hissedarlarının çıkarına olmayacağı’ gerekçesiyle reddetti.

İtalya'da Vodafone, mobil pazarın %28,5'ine ve sabit pazarın %16'sına hakim.

Öte yanadan, telekom sektörü yöneticileri ise beşinci nesil (5G) ve fiber optik ağlara büyük yatırımlar yapılırken rekabeti azaltmak ve karlılığı artırmak için Avrupa telekom pazarında konsolidasyon çağrısında bulundu.

Arthur D. Little firması tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sözleşme fiyatları açısından, İtalya ve Fransa şu anda "büyük Batı ülkeleri arasında" "en düşük" seviyeleri kaydediyor.

Vodafone yüzlerce çalışanı işten çıkaracak

 

Bize yavru vatan, Vodafone’a üvey evlat