Türkiye’nin Dijital Dönüşümüne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, dijital bağlantılı yaşamı birey ve kurumlar için kolay ve erişilebilir kılmak üzere gerçekleştirdiği başarılı araştırma çalışmalarıyla bir kez daha ödüle layık görüldü. Vodafone, Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından sektörün en başarılı pazarlama ve sosyal araştırma çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla dördüncüsü düzenlenen Baykuş Ödülleri’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 ödül birden kazandı. Vodafone Türkiye Araştırma Ekibi, mobil uygulama kullanıcı deneyiminden iletişim performansını artırmaya, marka algısını güçlendirme çalışmasından müşteri bakış açısı ile servis tasarımı geliştirmeye kadar farklı alanlarda yürüttüğü araştırma projeleriyle 2 Gümüş ve 2 Bronz Baykuş sahibi oldu.

3 kategoride 4 ödül

Vodafone, “Usta Baykuş” kategorisinde “Arayın Gelelim Faturalı Hatta Zahmetsizce Geçirelim” projesiyle Bronz Baykuş, “Meraklı Baykuş” kategorisinde “Yarına Hazırlayan Çözümler” projesiyle Gümüş Baykuş ve “Vizyoner Baykuş” kategorisinde “Kolaylık'ı kolay mı sandın?” projesiyle Bronz Baykuş, “Mobil (D)Uygulama Nasıl Tasarlanır?” projesiyle de Gümüş Baykuş ödüllerini aldı.

Ender Buruk: Araştırmalarımız her yeni ürün ve hizmetin temelini oluşturuyor

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Vodafone Türkiye olarak stratejimiz, müşterilerimizin ‘Vodafone’ algısını kalite odaklı ürün ve servislerle sürekli yükseltmeye, her bir müşterimize bizim için değerli olduklarını hissettirmeye dayanıyor. Bu doğrultuda, pazar ve tüketici araştırmaları ile elde ettiğimiz müşteri içgörüleri, aldığımız her kararın, sunduğumuz her yeni ürün ve hizmetin temelini oluşturuyor. Inovatif ve teknolojik araştırma yöntemlerini geleneksel araştırma çalışmaları ile birlikte kullanarak tüketicilerimizi iş yapış modelimizin kalbinde tutuyoruz. Bu kapsamda, araştırma alanında Türkiye’nin en prestijli ödülü olan Baykuş Ödülleri’nde farklı kategorilerde gerçekleştirdiğimiz araştırmalarla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 4 ödül birden almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vodafone olarak, araştırmalarımızla Türkiye’nin dijital geleceğine ışık tutmaya devam edeceğiz.”

9 kategoride 104 proje yarıştı

Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Baykuş Ödülleri”, bir kez daha araştırma, araştırma veren, reklam, reklamveren ve medya, pazarlama, akademi ve iletişim camiasının seçkin isimlerini bir araya getirdi. Bu yıl “Akademik Baykuş” ve “İnatçı Baykuş” olmak üzere iki yeni kategorinin de eklendiği ve toplam 9 kategoride 104 projenin yarıştığı Baykuş Ödülleri’nde en fazla başvuru yapılan kategori, 22 başvuruyla, mevcuttaki bir iş sorununu çözmeye ya da iş geliştirmeye yönelik araştırmaları kapsayan “Usta Baykuş” kategorisi oldu. “Vizyoner Baykuş” ve “İçgörülü Baykuş” kategorileri ise en yoğun başvuru yapılan diğer kategoriler arasında yer aldı. Baykuş Ödülleri’nde bu yıl 12 Bronz, 9 Gümüş ve 13 Altın ödül verildi.