Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şimdi ortaya çıkan bir özellik ise herhangi bir sohbete gönderdiğiniz mesajın tamamen yok olmasını sağlıyor. WhatsApp yeni özelliğine, "kaybolan mesajlar" ismini vermiş durumda.

WhatsApp'ın yeni özelliğinin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Ayrıca özellik hala tam olarak hazırlanmış durumda değil. Geliştirme süreci devam ediyor ve bu yüzden de kullanıcılar, bu özelliğe sahip olmak için bir süre daha bekleyecekmiş gibi görünüyor.

WhatsApp'ın yeni özelliği, "WABetaInfo" tarafından ortaya çıkartıldı. Ekip, bu özelliğin ekran görüntülerine de ulaşmış durumda. Yapılan açıklamalara göre ise bu özellik, mesajların tamamen yok olmasını sağlıyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi içinse bir sohbetin veya grubun "kaybolabilir" olarak işaretlenmesi gerekiyor. Ayrıca bu özellik, belirli zaman periyotlarında çalışabiliyor.

Özellik şu an için, sadece 5 saniye ve 1 saat gibi süreleri kapsıyor. Örneğin bir grubu kaybolabilir olarak işaretlediniz. Süre limiti olarak da 1 saati seçmeniz halinde o sohbet veya gruptaki mesajlar, otomatik olarak siliniyor. Kullanıcının ilgili sohbetteki mesajları okuyup okumadığına bakılmıyor. WhatsApp'ın yeni kaybolan mesajlar özelliği, şöyle görünecek;

WhatsApp kaybolan mesajlar

WhatsApp'ın yeni özelliğiyle ilgili şu an için fazlasıyla sınırlı bilgi var. Ancak geliştirici ekibin çalışmalarının tamamlanmasıyla bu özellik gün yüzüne çıkacak ve tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak. Bu özelliğin hayatımıza girmesiyle birlikte özellikle de mesaj kalabalığından sıkılanlar, bir sohbet veya gruplardaki tüm mesajları ufak bir ayar ile otomatik olarak silebilecekler.