Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli geliştirilmeye devam ediliyor. WhatsApp'a geleceği iddia edilen özelliklerden bir tanesi de uygulamada depolama alanı kullanımını yönetme aracıydı.

WhatsApp için üzerinde çalışılan bu özelliğin amacı ise kullanıcıların verilerini temizlemesi için kolay bir yol sunmaktı. Örneğin gönderilmiş ve büyük dosyaların konumlandırılmasına yardımcı olmak için filtreler özelliği yer alacaktı. Ancak bu özellikler sadece prototip olarak kalmıştı.

WABetaInfo, yeni genel bakışın nasıl göründüğünü ve geliştiricilerin farklı araçları nasıl organize ettiğini gösterdi. 'Depolama Alanı Kullanımı' (Storage Usage) olarak bilinen bu genel bakış, üç önemli segmentten oluşuyor. En üstteki kısım, depolamanın nasıl kullanıldığını gösteriyor. Bu kısımda, kullanılan alanın ne kadarının WhatsApp tarafından ne kadarının Facebook tarafından kullanıldığı görülüyor.

İkinci alanda gönderilmiş dosyalar ve büyük dosyalar görülüyor. Bu kısım sayesinde hangi fotoğrafların, videoların ve dokümanların ne kadar alan kullandığı görülebiliyor. Bu sayede kullanıcı hangi dosyaların içe yarar hangilerinin işe yaramaz olduğuna bakıp telefonunda yer açabiliyor. Üçüncü alanda ise sohbetler kısmı yer alıyor. Bu alanda sohbetler boyutuna göre listeleniyor.

Depolama Alanı Kullanımı özelliği şu an için hâlâ test aşamasında bulunuyor. Yani bu özellik son kullanıcıya sunulduğunda tasarımda ve bazı detaylarda değişiklikler oluşabilir. Bu özellik, hem Android hem de iOS kullanıcıları için sunulacak ancak şu an için ne zaman yayınlanacağına dair net bir tarih bulunmuyor.

Peki, siz WhatsApp için geliştirilen bu depolama alanı kullanımı aracını nasıl buldunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.