Whatsapp, yeni yılda uygulamanın kullanılamayacağı telefon ve sürümleri duyurdu. Güncellenen destek sayfasında iOS 9 ve altı sürümlere sahip olan iPhone kullanıcılarının artık WhatsApp’ı kullanamayacağını bildirdi. Android tarafında ise 4.0.3 sürümünün altı telefonlar için de artık WhatsApp çalışmayacak.

Facebook’a bağlı olan WhatsApp’a göre, 2021’den itibaren yukarıda belirttiğimiz sürümlerden daha eski sürümlere sahipseniz, akıllı telefonlarınızda WhatsApp artık çalışmayacaktır. SSS destek sayfasında WhatsApp, önümüzdeki yıldan itibaren WhatsApp’ın çeşitli Apple veya Android telefonlarda çalışmayacağını bildirmiş oldu.

Bu kararın ardında ise mobil uygulamaların güvenlik sebebiyle sürekli güncel tutulması gerektiği düşünülüyor. Uygulamalar veri ihlallerinden kullanıcıları korumak adına güvenlik yamaları ile güncelleniyor. Eski model telefonlarda ise bu güncellemeler aksayabiliyor. Bu nedenden dolayı uygulamalar güvenlik güncellemesi alamayacak telefonlarda uygulamanın kullanılması engelleniyor.

WhatsApp’ın 2021 yılı itibariyle kullanılamayacağı Android telefonlar: HTC Desire, LG Optimus Black, Motorola Droid Razr ve Samsung Galaxy S2 gibi modeller yer alıyor. iOS cihazlarda ise, iPhone 4, iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6, ve iPhone 6S gibi telefon modellerine sahip kullanıcılar eğer iOS 9 güncellemesini yaparlarsa WhatsApp’ı kullanmaya devam edecekler.

Telegram 2021'de paralı olacak

 

Salgın döneminde en çok maruz kalınan siber suç zararlı yazılım bulaşması