2016'da WhatsApp'a gelen Uçtan Uca Şifreleme özelliği, Instagram'a da geliyor. Platform, güvenlik özelliğini kısıtlı kullanıcı ile test etmeye başladı. Ama özelliğin ne zaman geleceğine dair bir açıklama yapılmadı.

Twitter'dan yapılan paylaşımla ortaya çıkan bilgiler şu an ilk aşamada olan özelliğin daha fazla kişi ile test edildikten sonra kullanıma açılacağını gösteriyor.

UÇTAN UCA ŞİFRELEME

Uçtan Uca Şifreleme, iki tarafın karşılıklı olarak kullandığı bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Uçtan uca şifreleme yöntemiyle hesapların mesajları yer aldıkları platform dahil kimse tarafından okunamayıp dinlenemiyor. Bu fonksiyon özellikle gizliliğe önem veren kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

YAYIN SOHBETLERİ

Yakın zamanda mesaj kutusunun arayüzünü değiştiren Instagram, ek olarak Yayın Sohbetleri adı altında yeni bir özelliği de test etmeye başladı.

Bu özellik, adından da belli olduğu gibi kişilerin görüntüleri olmadan sadece sesleriyle canlı yayın yapmasını sağlayacak. Yayın Sohbetleri, Twitter’da yer alan Space özelliği ile benziyor.

Instagram'ın zenginler listesi açıklandı: Bir paylaşımı 2.4 milyon dolar!

 

Instagram'a müstehcen fotoğraf filtresi geliyor

 

Facebook, Instagram ve WhatsApp için olası ücretli özellikler getiriliyor

 

Instagram yeni özellikleri test etmeye başladı

 

WhatsApp'ta mesaj düzenleme dönemi!

 

WhatsApp için güvenlik açığı uyarısı