Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp, platforma yeni bir soluk getirecek özelliğini duyurdu. 

Yakın zaman önce "Topluluklar" seçeneğini devreye sokan WhatsApp yeni bir güncelleme ile gruplardaki kişi sayısını 5 bine kadar yükseltti. Akşam'dan Muhammed Fatih Karabulut'un haberine göre, bir duyuru topluluğu oluşturulduktan sonra o gruba 5 bin kişi dahil olabilecek.

Topluluk gruplarının normal gruplardan farkı ise orada sohbet seçeneğinin olmaması. Topluluk grubunda yalnızca grup kurucusu bir duyuru ya da haber paylaşımı yapabilecek. Karşılıklı iletişimin olmadığı bu gruplarda üyelerin telefon numaraları ya da bilgileri yalnızca grubun kurucusu tarafından görülecek.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMAK TARİH OLUYOR

Yeni özellik ile birlikte WhatsApp'ta bir kez görüntülenen mesajlar için ekran görüntüsü alınamayacak. Mesajı göndermeden önce WhatsApp, "Şu an tek sefer görüntülenmelik bir mesaj gönderiyorsunuz. Karşı tarafın bu mesajın ekran görüntüsünü alamaz" ifadeleri yer alacak. Hiçbir 3. parti uygulaması ya da yazılımı bu mesajdan ekran görüntüsü alımına olanak tanımayacak.

Teknoloji şirketlerinin değeri düşüyor

 

AB'den, Meta'nın kişiselleştirilmiş reklamları için yeni plan

 

WhatsApp duyurdu: 21 yeni emoji geliyor

 

Kabus sona eriyor: WhatsApp'ta yeni dönem!