2014'te Facebook tarafından satın alınan ve Meta çatısı altında faaliyetlerine devam eden WhatsApp, önümüzdeki günlerde kullanıcıların yazım hatalarını düzeltebileceği "mesaj düzenleme" özelliğini getirecek. Beta sürümünde test edilmeye başlanan özellik ile ilgili detayları paylaşan WABetaInfo, bir konuşmada mesajların nasıl düzenlenmiş olarak işaretlendiğinin ekran görüntüsünü paylaştı.

SADECE 15 DAKİKANIZ VAR

Gönderilen mesajlar düzenlendikten sonra "Düzenlendi" etiketi alıyor. Bu da kullanıcılara, mesajın orijinal halinin değiştiği bilgisini vermiş oluyor. Özelliğin, yazım hatalarını düzelme odaklı çıkarılacağı değerlendiriliyor.

Ayrıca WhatsApp, kullanıcıların gönderdikleri mesajları düzeltebilmesi için yalnızca 15 dakikalık bir süre tanıyor. Tıpkı silinen mesajlardaki gibi gönderilen mesaj, belirli bir süreden sonra silinemiyor ya da düzenlenemiyor.

HALA GELİŞTİRİLİYOR

Akşam'ın aktardığına göre hala geliştirme aşamasında olan özellik, uygulamanın Android beta sürümüne sahip kişilerce kullanılabiliyor. Mesaj düzenleme özelliğinin ne zaman bütün kullanıcılara sunulacağı henüz bilinmiyor.

WhatsApp için güvenlik açığı uyarısı

WhatsApp’tan flaş karar: Ekran görüntüsü almayı kaldırıyor!

WhatsApp'tan yeni özellikler

WhatsApp ve Meta'nın sözlü savunması 11 Ekim'de

WhatsApp, bu telefonlarda kullanılamayacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp için olası ücretli özellikler getiriliyor