ABD'li milyarder Jeff Bezos'un sahibi olduğu havacılık ve uzay şirketi Blue Origin'in geliştirdiği New Shepard uzay aracı, "Star Trek" filminde Kaptan Kirk’ü canlandıran ünlü aktör William Shatner ile yapacağı uzay yolculuğuna başlıyor.

New Shepard roketi, Teksas'ın Van Horn bölgesinden fırlatılıyor.

Uçuşta mürettebat, dünyanın 100 kilometre üzerinde bulunan ve en yaygınca bilinen uzay sınırı olan Karman Hattı'nın hemen ötesine çıkacak. 

11 dakika sürecek

Jeff Bezos tarafından geliştirilen ve Teksas çölünden fırlatılacak olan roket sistemindeki yolculuğun yaklaşık 11 dakika sürmesi bekleniyor.

Kaptan Kirk'ün uzay heyecanı

Film stüdyolarında uzaydaki düşmanları alt eden Shatner heyecanını "Uzun zamandır uzay hakkında bir şeylerden haberdarım. Şimdi kendi gözlerimle şahit olma fırsatı buluyorum. Ne harika bir şey" sözleriyle dile getirdi.

Blue Origin, misyon ve uçuş operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Audrey Powers ve eski bir NASA mühendisi ve bir yazılım şirketinin kurucu ortağının da uçuşta yer alacağını duyurdu.

Shatner 2013'te Richard Branson'ın Virgin Galactic şirketiyle uzaya çıkma teklifini kendisinden para istemesi nedeniyle geri çevirmişti.

CANLI YAYIN

12 Ekim'de yapılması planlanan uçuş, kuvvetli rüzgarlar nedeniyle 13 Ekim'e ertelenmişti.

Uzayda çekilecek ilk film için uçuş izni verildi: Vızov ekibi bugün Dünya'dan ayrılacak

 

Uzay turistlerinden ilk fotoğraflar