Windows bilgisayar korsanı ve aynı zamanda geliştiricisi olan Albacore tarafından keşfedilen Easter Egg, geliştiricilerin adlarının bir listesini kayan bir videoda oynatan pencere açıyor. Albacore tarafından atılan tweette, “Windows 95 / IE4’ün internet postasında daha önce hiç görülmemiş bir Easter Egg’e benzeyen bir şey fark ettim. Bunun için hakkında penceresini açmanız, dosyalardan birini seçmeniz ve MORTIMER yazmanız gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

MORTIMER komutu yazıldıktan sonra, Internet Mail geliştiricilerinin adlarını listelemeye başlayan küçük bir pencere beliriyor. Albacore ayrıca Easter Egg’i başlatmayı kolaylaştırmak için shell32.dll dosyasını yamaladığını, böylece videoda gösterildiği gibi Clouds adlı klasörün açılarak başlatılabileceğinin de altını çizdi. Videoda çalan MIDI müziği, özellikle Windows 95 zamanlarında video oyunu oynayanlara bir nostalji duygusu getirecektir. Albacore bunun yanında Windows NT 4.0 ekibinin NT 4‘ün beta sürümlerinde bulunan Easter Egg’leriyle ilgili videolar da paylaştı.

Bilgisayar programlarında ya da oyunlarda gizlenen çeşitli özellikler için kullanılan Easter Egg kavramı, genellikle programcıların kendilerini tanıtmak için yaptıkları eğlendirici içeriklerden oluşuyor. Bazen de programcının imzası olarak nitelendiriliyor.

Tarayıcılarda 'gizli mod' sanıldığı kadar gizli değil

 

YouTube, Avrupa'da video kalitesini düşürecek