Tarayıcı için fare ve klayve desteği henüz eksik ve bu test sürümünde bazı hatalar olsa da, Edge’in bir Xbox konsolunda istenildiği gibi çalıştığı rapor edildi. Xbox konsollarından web sitelerine erişmek isteyenler için bir hayli önem arz eden güncellemede Edge, Chromium ile geliştirdiği uyumluluk sayesinde Google’ın Stadia akış hizmetine de erişim sağlayacak. Tarayıcı tabanlı oyunlara ve web üzerinden Skype ya da Discord gibi hizmetlere uyumluluk da ilerleyen zamanlarda geliştirilecek.

Söz konusu bu erken test sürümünün, Edge’de kullanılan aynı senkronizasyon motorunu içerdiği bildirilirken, uzantılar, dikey sekmeler, koleksiyonlar ve çoğu Edge masaüstü özelliğini de desteklediği görüldü. Microsoft’un Windows için verdiği Edge mevcut eski sürüm desteği 9 Mart itibariyle sona erecek. Böylelikle firmanın bu güncellenmiş tarayıcı üzerinde yaptığı test işlemlerinin yakında tüm Xbox konsollarına ulaşacağı tahmin ediliyor.

Açık kaynak koduna sahip olan bir web tarayıcısı projesi olan Chromium, Microsoft Edge, Yandex, ve Google Chrome gibi tarayıcılarının da temelini oluşturan yazılım. Microsoft’un da Chromium tabanlı Edge’i platformuna getirmesi Xbox’ı PlayStation karşısında öne geçirecek bir adım.

Instagram'ın yeni özelliğinde Clubhouse detayı

 

Apple giyilebilir cihazlara gözünü dikti: VR set, akıllı lens ve AR gözlük

 

WhatsApp'tan yayılan 'hediye' yalanına kanmayın