SERAP SÜRMELİ – TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Bu yıl 7’incisi düzenlenen  “IT’s My Life Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri Buluşması” 5 bin kişinin üzerinde çalışanı olan Çayırova Yapı Kredi Bankacılık Üssü’nde gerçekleştirildi. Bilişim dünyası uzmanlarının büyük ilgi gösterdiği buluşmada, organizasyonun gözde isimlerinden Yapı Kredi Bilişim teknolojileri ve Operasyon Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan’la bir araya geldik.

Dijital bankacılığa yatırımın 100 milyon doları geçtiğini, teknoloji yatırımlarının da yüzde 80’leri aştığını anlatan Cahit Erdoğan, istihdamda bir azalma olmayacağının altını çizdi.

Erdoğan, hayatımıza yeni giren mobilmatiklerle ilgili sorumuza “Mobilmatik’ler hayatın hızlı aktığı belirli lokasyonlarda ve AVM’lerde” olacak dedi.  Son zamanlarda özelikle finans dünyasına yapılan siber saldırılar hakkında banka olarak aldıkları önlemleri de Teknolojigundem.com’la paylaşan Cahit Erdoğan’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

“TEKNOLOJİ YATIRIMLARIMIZ YÜZDE 80’LERİ AŞTI”

-Yapı Kredi olarak teknolojiye ayırdığınız bütçe ne kadar?

-Dijital bankacılığa 100 milyon doların üzerinde bir harcamamız oluyor. 1000 kişinin üzerinde IT işgücümüz var. Dolayısıyla bankanın yaptığı yatırımlarda teknoloji yatırımları yüzde 80’leri aşmaya başladı ve artarak da devam ediyor.

-Teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken istihdam da bir azalma olacak mı?

-Şube kapatacak mısınız diye çok soruluyor. Ama böyle bir stratejimiz yok. Banka gerektiğinde şube de açıyor, gerektiğinde farklı optimizasyonlar da yapıyor. Tabi ki teknolojinin bunun içerisinde aldığı pay giderek artıyor ve IT işgücü olarak büyüyor.

“TEKNOLOJİK CİHAZLARI, BÜTÜN BANKACILIK HİZMETLERİNİN ALINABİLECEĞİ BİR UZAKTAN KUMANDA OLARAK KONUMLADIK”

-Önümüzdeki günlerde teknolojik olarak yeni bir ürününüz olacak mı?

-Önümüzdeki aylarda yeni ürünlerimiz olmaya devam edecek. Bununla ilgili ürün lansmanlarımız oluyor. Biz müşterilerimizin elindeki ve hayatında devamlı yanında olan teknolojik cihazları (başta cep telefonu) bütün bankacılık hizmetlerini alabileceği bir uzaktan kumanda olarak konumladık. Bu işin hem güvenlik boyutuyla hem çağrı merkezine ulaşabilmesine, kartlarını açıp kapatabilmesiyle, para çekebilmesiyle, para yatırabilmesiyle, sıra numarası alabilmesiyle artık her işini yapabileceği sadece şubeden değil tüm kanallardan işlemlerini yapabileceği kumanda haline getirdik. Ama şunu da unutmamak lazım siz yeter ki şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi başka kimselere vermeyin.

“MOBİL BANKACILIK PENETRASYONUMUZ DA YÜZDE 79’A YÜKSELDİ”

-Teknolojik banka ürünlerine (mobil bankacılık, internet bankacılığı) toplumun hangi kesimi ilgi duyuyor?

İlk zamanlarda belki gençlerdi ama artık orta yaşlı ve üstü kitlesinden çok ciddi kullanıcı olmaya başladı. 5-6 yıl önce şubelerimiz, internet ve dijital bankacılığın üç katı kadar işlem yapardı. Mevcutta nakit dışı işlemlerde dijital bankacılık kanallarımızın penetrasyonu yüzde 94’e ulaştı. Müşteri memnuniyetini odağına alan ve “insan için teknoloji” ilkesini benimseyen çalışmalarımız neticesinde özellikle mobil bankacılık uygulamamızın kullanımı hızla artıyor. Mayıs itibarıyla, dijital müşterilerimiz içindeki mobil bankacılık penetrasyonumuz da yüzde 79’a yükseldi.

"MOBİLMATİK’LER HAYATIN HIZLI AKTIĞI BELİRLİ LOKASYONLARDA VE AVM’LERDE OLACAK"

-Reklamlarda da görüyoruz temassız Mobil ATM leri Yeni bir müşteri kitlesi yarattı mı? Kimler kullanabiliyor? Mobilmatiklerin yaygınlığı nasıl? İstanbul’da kaç noktadasınız? Yaygınlık ağı nedir. Yılsonuna kadar kaç şehirde kaç noktada olacaksınız? Mobilmatiklerde nasıl bir strateji uygulayacaksınız?

-Temassız Mobil ATM  kullanıcı kitlesi giderek artıyor. Müşterilerimiz QR kod ile tüm ATM’lerimizden cep telefonlarına okutarak işlem yapabiliyorlar. Ama bu statik bir QR kod değildir. Arkasında birçok güvenlik unsuru var.

Geçenlerde lansmanını yaptığımız mobilmatik dediğimiz, kart ünitesi ve ekranı olmayan ATM’lerimizde giderek piyasada görülecektir.  Tamamen kasadan ibaret olan nakit mobilmatik. Kullananlar memnun diyebilirim. Mobilmatik’lerin ekranı ve tuş kilidi yok. Küçük bir cihaz ve cep telefonuyla etkileşim halinde.

Mobilmatik’ler hayatın hızlı aktığı belirli lokasyonlarda ve AVM’lerde olacak. Şu an var ama sene sonuna kadar farklı noktalarda görülmeye başlanacak diyebilirim. Tabi bir anda tüm Türkiye’de olmayacaktır. Biraz müşteri talebine göre ve kullanıcıların adaptasyonu geliştikçe yaygınlaştıracağız. Şu anda rakamları takip ediyoruz ve bir kere cep telefonundan para yatırıp çekmeyi kullanan sonrasında da kullanmayı tercih ediyor.

“BANKA OLARAK ISRARLI BİR ŞEKİLDE GEREKLİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ALMAYA VE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

-Son zamanlarda özelikle finans dünyasına yapılan siber saldırılar gündemde. Yapı Kredi bununla ne gibi tedbirler alıyor?

Hem yurtiçi hem yurtdışında bankalara yapılan siber saldırıların, müşteri tarafında yaşanan vakalarda bir sıkıntı yok diyebiliriz. Sonuçta müşterilerin parası bankanın güvencesi atında. Evet bankaya yapılan saldırılar artıyor. Ama bunun pek çoğu sadece erişimi engellemeye yönelik ataklar. Biz banka olarak pek çok önlem aldık. Bunda çok katmanlı bir güvenlik yapısı var. 7/24 bunu izleyecek ve her türlü anamoliği zamanında tespit edip ilgilenenleri devreye sokmamızı sağlayacak mekanizmalar sürekli olarak devreye alınıyor.

Bakın teknoloji bu kadar geliştikçe mutlaka ataklara konu olacak öğeler olacaktır. Yeni devreye alınan her teknoloji yeterince olgunlaşmamış olacaktır. Dolayısıyla bir takım açıkları söz konusu olacaktır. Ama bizim banka olarak prensibimizde ürün olarak hayata geçirdiğimiz bir ürün ve hizmet varsa, her türlü teknolojik imkanı, olgunluğu ve güvenlik unsurunu devreye almadan zaten biz bu ürün ve hizmetleri sunmuyoruz. Bazı durumlarda da yeni teknolojiler bazı güvenlik risklerini kendisi ortadan kaldırıyor. Örnek verecek olursam, mesela cep telefonunuzdan QR kodu kullanarak ATM’den kartsız para çekme işleminde aslında kart kopyalama riski tamamen ortadan kaldırıyor. Veya internetten sanal kartla işlem yapan müşteri için de kart bilgilerinin kullanılması veya ele geçirilmesi riskini ortadan kaldırmıştır. Dolayısıyla dijitalin sunduğu hizmetler bir taraftan riskli görünürken aslında başka riskleri ortadan kaldırıyor. Biz banka olarak ısrarlı bir şekilde gerekli güvenlik önlemlerini almaya ve yatırım yapmaya devam edeceğiz.

“ARTIK TEMEL TREND YAPAY ZEKA”

-Bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri buluşması hakkında neler söyleyeceksiniz?

Bu sene Yapı Kredi Bilişim Teknolojileri buluşmasında üç ana tema var. Birisi siber güvenlik, bir tanesi mobil teknolojiler diğeri de ağırlıklı olarak veri analitiği ve yapay zeka.  Bakın önümüzdeki dönemde bu yapay zekada ete kemiğe büründürülmüş haliyle karşımıza çıkan uygulamalar görüyor olacağız. Ve bu öncelikle bankacılık sektöründe ve tüm sektörlerde olacak. Günümüzde artık temel trend ve büyümeye öncülük eden konu yapay zeka olacak. Temel başarı faktörü ne zamanki bir kurum yapay zekayı devreye sokar ve bunu müşterisine hissettirmeden hizmetini sundurmaya devam eder işte bu başarı faktörüdür. Bizim de devreye aldığımız uygulamalar ve kullanımlar var.