NASA, yayınladığı yeni bir raporda önünde bekleyen uzun görev listesine rağmen tarihinin en büyük astronot krizlerinden birini yaşadığını açıkladı. Bu durumun, gelecekteki uzay görevlerini risk altına alabileceği ifade edildi. Dünyaca ünlü uzay ajansının Genel Müfettişlik Ofisi, açıklamada ellerinde yalnızca 44 astronot olduğuna işaret etti. 2000 yılında bu sayı, 150 astronot seviyesindeydi. Söz konusu sayının, 1970'li yıllardan beri görülen en az astronot sayısı olduğu kaydedildi.

NASA, astronot sayısının 2022 ve 2023 mali yıllarında daha da azalmasını bekliyor. Yetersiz astronot sayısının ana sebebi, yakın zamanda çok az sayıda kişinin astronot olmak istemesi ve mevcut astronotların büyük bir çoğunluğunun emekliye ayrılması olarak gösteriliyor. Rapor, 2004 ve 2012 yılları arasında NASA'ya sadece 10 yeni astronot alındığını gösteriyor.

NASA, BÜNYESİNE YENİ ASTRONOTLAR KATMAYA HAZIRLANIYOR

Diğer yandan; yetersiz astronot sayısının, yakın gelecekteki uzay görevlerinde mürettebat eksikliğine ve gecikmelere neden olması bekleniyor. NASA ise geçen ay başlattığı bir astronot programı kapsamında bünyesine yeni astronotlar katmaya hazırlanıyor. Fakat eğitim programları ve uzun hazırlık sürecinin, görevleri yine de olumsuz etkileyebileceği tahmin ediliyor.
(Futurism)

Twitter’ın kurucusu Bitcoin madencilik sistemi kuruyor

Google’dan çalışanlara zorunlu Kovid-19 testi

Antarktika'ya düşen göktaşı incelendi: Mars'ta yaşam izine rastlanmadı