Harita ve coğrafi bilgi sistemi yazılımları alanında çözümler üreten PiriReis Bilişim Teknolojileri, söz konusu ihtiyacın tamamen milli imkanlarla karşılanabilmesi ve dışa bağımlılığın sonlandırılması amacıyla CAS'ı geliştirerek Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü kullanımına sundu.

CAS, her gün farklı kademelerdeki binlerce güvenlik personeli tarafından aktif şekilde kullanılıyor. "Yerli Google Earth" olarak da nitelendirilen 3 boyutlu sanal küre uygulaması olarak işlev gören CAS, son dönemde gerçekleştirilen tüm sınır ötesi harekatlarda da gerek sahada gerekse karargahlarda başarıyla görev yaptı.

Şirket Genel Müdürü Gökhan Dağgez'in verdiği bilgilere göre, CAS, son olarak Karabağ Zaferi sırasında Azerbaycan ordusu tarafından da etkin şekilde kullanıldı.

"İkinci Karabağ Savaşı" ya da "Vatan Muharebesi" olarak adlandırılan süreçte CAS'a ihtiyaç duyuldu. Bunun üzerine PiriReis Bilişim Teknolojileri teknik ekibi, Azerbaycan'a gelerek CAS yazılımını, donanımlarını ve sunucu altyapısını hızlı şekilde kurdu.

Güncel haritalar ve uydu görüntüleri CAS'a entegre edildi, Azerbaycan Savunma Bakanlığındaki Harekat Başkanlığına, ilgili personelin önüne güncel bilgiler dijital olarak indirildi. Böylece "Vatan Muharebesi" sırasında Azerbaycan ordusu, kağıt ortamdaki haritalardan kurtarıldı. Bu durum, Azerbaycan ordusunun üstünlük sağlamasında çarpan etkisi yarattı.

İngiltere'de casus yazılım şoku

Yazılım ihracatında hedef büyüdü

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı 20 yıllık hayal