106 ülkede 44 farklı dilde aileler ve çocuklar tarafından kullanılan YouTube Kids tamamen küçük yaştaki izleyicilere hitap eden ayrı bir uygulama olma özelliği taşıyor. YouTube’dan ayrı bir platform olan YouTube Kids, kendine özel bir web sitesine ve uygulamaya sahip.

Daha güvenli bir dijital deneyim sunmayı amaçlayan platform, çocuklara özgü filtrelenmiş ve güvenli videolara ev sahipliği yapıyor.

Çocuklar, YouTube Kids’de yer alan kategorilerde bulunan kanallar ve çalma listeleri ile yepyeni içeriklere güvenli şekilde erişme olanağı buluyor. Platform bünyesinde öğrenme, hobiler, sanat, el sanatları, YouTuberlar, aile vloggerları, müzik & dans, oyuncak ve oyun gibi kategoriler barındırıyor.

Ebeveynler, “Yalnızca Onaylı İçerik” modunu kullanarak, çocuklarının izlemesini istedikleri video, kanal veya koleksiyonları seçebiliyor. Bu sayede YouTube Kids‘in filtrelerine ek olarak kendi filtrelerinizi oluşturabiliyorsunuz. Bu modun tercih edilmesi durumunda çocuklar uygulama içi arama yapma özelliğine erişemiyor.

YouTube Kids uygun gördüğünüz içerikleri engelleyerek kişiselleştirmenize de izin veriyor. Bir video veya kanal engellendiği takdirde artık hesapta gözükmüyor. Platformda bulunan zamanlayıcı ise çocuklara izleme süresinin bittiğini söyleyerek ekran karşısında geçirilen süreyi kısıtlamanıza imkan sağlıyor.

Platformda bulunan içerikler

-KRAL ŞAKİR (GRAFİ2000)

Türkiye’nin çocuk markaları üreten, komedi uzmanı Grafi2000; Kral Şakir ile YouTube’un çocuk dünyasına da etkinliğini farklı içeriklerle sunuyor.

-NİLOYA

2013 yılında ekranlarda yer almaya başlamış yerli bir animasyon karakteridir. Niloya rengârenk ve sevgi dolu kalbiyle oluşturduğu dünyasında, “Gökyüzü neden mavi?”,  “Soğan neden insanları ağlatıyor?” gibi sorulara yanıt arıyor.

-SEVİMLİ DOSTLAR

Sevimli Dostlar yaklaşık 6 milyon abonesiyle Youtube Türkiye’nin popüler kanalları arasındadır. Mert, Nil, Unutkan Balık ve Şaşkın Ördek’in başından geçen günlük hikayeleri anlatır.

-ADİSEBABA MASALLARI

Türkiye’nin masal animasyon kanalı Adisebaba Masalları 21 dilde, 40 milyon abone ile tüm dünya çocuklarına ulaşmaktadır. 3-12 yaşa hitap eden Adisebaba Masalları’nda fabllar, klasik çocuk masalları, prenses masal içerikleri yer almaktadır.

-DÜŞYERİ

Düşyeri, çocukların kitlesel olarak yer aldığı her mecraya ürün ve hizmetler üretir. İlk olarak Pepee ile tanınan Düşyeri Türkiye’nin Ali Sabancı, Ali Koç, Begüm Doğan gibi pek çok önde gelen iş insanlarının ortak olduğu bir sosyal girişimdir.

-TONGUÇ AKADEMİ

Tonguç Akademi, “Tonguç anladıysa herkes anlar” mottosuyla ilk dersten bu yana yüz binlerce öğrencinin desteği ile gece gündüz büyümeye devam etmektedir. İçeriklerini güncel eğitim müfredatına uygun şekilde hazırlamaktadır. Birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar tüm seviyelerdeki öğrencilere uygun hazırlanan eğitimler ile dersleri öğrenme, tekrar ve pekiştirme ihtiyaçlarını dijital eğitim anlayışıyla karşılamaktadır.

-KUKULİ (FAUNA)

Bir çocuk eğlence şirketi olan Fauna, hikayelerle milyonlara ulaşan markalar yaratmaya çalışmaktadır. İlk macerasına 2013’te YouTube’ta Kukuli ile başlamış, bu şekilde çocuklarla müzik, oyun ve eğlence çevresinde iletişim kurmuştur.

Netflix'in abone artışı yatırımcıları tatmin etmedi

 

Apple Türkiye'de zam yaptı! İşte fiyatı artan ürünler

 

Trendyol 330 milyon dolar yatırım aldı