Son birkaç aydır tüm dünyanın ortak bir gündemi var. Korona virüs ya da daha az bilinen ismiyle kovid-19 salgını. Bilindiği üzere Çin’de başlayan bu salgın yalnızca 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tüm dünya geneline yayılmıştı. Salgından en son etkilenen ülkelerden birisi de Türkiye’ydi.

Salgının dünya geneline yayılması korona virüs ile ilgili çekilen video sayısını da arttırdı. Hemen her YouTuber doğru ya da yanlış olduğuna bakmadan korona virüs ile ilgili içerikler üretmeye başladı. Lakin bu videolar insanların yanlış yönlendirilmesine yol açınca YouTube harekete geçme kararı aldı.

Korona virüs salgını şu aralar özellikle ABD’de zirve noktasına ulaşmış durumda. Hergün yüzlerce kişi bu salgın yüzünden hayatını kaybediyor. Yarım milyonu aşkın vakanın bulunduğu Amerika’da evlerine kapanan halk korona virüs salgınına neden olan etkenler ya da korunma yolları hakkında aramalar yapıyor. Zaten işin can sıkıcı noktası da burada başlıyor. İnsanları yanlış yönlendiren videolar yüzünden geçtiğimiz gün ABD’de bazı vatandaşlar dezenfektan içtikleri için tedavi altına alındı.

Öte yandan ülkede 5G antenlerine saldıranların sayısı da günden güne artıyor. Hal böyle olunca YouTube da korona virüs ile ilgili bir dayanağı bulunmayan videoları silme kararı aldı. Şimdilik bu karar Türkiye’yi kapsıyor mu bilmiyoruz fakat ülkemizde de koronavirüs salgını ile ilgili yanlış bilgi veren birçok video olduğunu söyleyebiliriz.

Google Play Store'da hata! Uygulamaları tekrar tekrar güncelliyor