Çevrimiçi video platformu YouTube, uzun bir bekleyişten sonra, iOS uygulaması için resmi olarak resim içinde resim (PiP) desteği kazanıyor ve premium olmayan aboneler dahil olmak üzere tüm kullanıcıların YouTube uygulamasını kapatmasına ve videolarını küçük bir açılır pencerede izlemeye devam etmesine izin veriyor.

PiP özelliği tüm kullanıcılara geliyor

YouTube, yaptığı açıklamada, PiP özelliğinin şu anda iOS’taki tüm premium abonelere sunulduğunu ve yakında ABD’deki tüm iOS kullanıcılarına daha sunulacağını belirtti. YouTube’un yalnızca ödeme yapan aboneler için sınırlı resim içinde resim desteğine sahip olabileceği yönündeki bazı spekülasyonlara rağmen, bu özelliğin tüm kullanıcılar tarafından kullanılabileceğini bir kez daha belirtmekte fayda var.

Safari tarayıcısında kararsız çalışan PiP özelliği için bazı kullanıcılar, YouTube sitesinde PiP özelliğini devre dışı bırakan yerleşik parametreleri kapatmak için kısayolları kullanan geçici çözümler buldular. Yakında zamanda gelecek resmi destekle birlikte kullanıcıların karmaşık çözümleri denemesine de gerek kalmayacak.

Şu an için sadece ABD kullanıcıları için yayınlanacak bu özelliğin belirli test süresinin sonunda tüm dünyadaki kullanıcılar için sunulması bekleniyor.

Sosyal medya kullanıcılarına 'profilime kim baktı' uyarısı:

 

5G kullanıcı sayısında dev artış öngörüsü