Özelliklerden ilki, Zoom’un otomatik altyazı sisteminin genişletilmesi olacak. Zoom, bu yılın başında, özelliği 2021 sonbaharına kadar tüm kullanıcılarının kullanımına sunacağını duyurdu. Şimdi ise şirket, özelliği toplam 30 dilde çalıştırmayı planlıyor. Ayrıca 12 dil için canlı çeviri desteği de ekliyor. Her iki genişleme de önümüzdeki yıl içinde gerçekleşecek. Özellikler şirketin gerçek zamanlı çeviri konusunda uzmanlaşmış bir startup satın almasından sonra geliyor.

Zoom ayrıca, özelliği web’de ve toplantı ve çağrıların dışında kullanılabilir hale getirecek genişletilmiş bir Beyaz Tahta deneyimi üzerinde çalışıyor. Bu yıl beta sürümünde kullanıma sunulduğunda bir Beyaz Tahta sekmesi bulacaksınız. Ardından, şirket gelecek yıl, video konferans yazılımını ve Beyaz Tahta özelliğini şirketin Horizon Workrooms’una getirmek ve her iki özelliğe de sanal gerçeklikte erişmenizi sağlamak için Facebook ile çalışmayı planlıyor.

Şirket ayrıca birkaç küçük ama yine de dikkate değer özellikler üzerinde çalışıyor. Örneğin Zoom Phone’a uçtan uca şifreleme desteği geliyor, bu da Zoom üzerinden yaptığınız telefon görüşmelerini güvenli tutmanızı sağlayacak. Görünüşe göre Zoom da platformuna bir çok özellik katarak en çok tercih edilen video konferans uygulaması olmaya devam etmek istiyor.

Zoom cirosunu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 54 artırdı

 

Zoom, 86 milyon dolar ceza ödeyecek

 

Zoom anlık çeviri için şirket satın aldı