Bitcoin fiyatı, Zynga Inc.'nin dijital para birimini bazı online oyunlar için kabul edeceğini açıklamasından sonra tekrar 1,000 doların üstüne çıktı.
Yazılım olarak varolan ve hiçbir ülke veya bankacılık otoritesi tarafından kontrol edilmeyen Bitcoinler, 4 Aralık'ta rekor kırarak 1,238 dolara ulaşmış, ancak Çin'in Bitcoin için en büyük online piyasasının sanal para birimi için mevduat hesaplarını yasaklamasının ardından 640 dolara kadar düşmüştü. Fakat internette şekerlemeden akıllı telefonlara kadar birçok satış için tüccarların Bitcoinleri kabul etmeye başlamasıyla, Bitcoin fiyatları tekrar artışa geçti.
 
Son olarak, Zynga, oyunlardaki sanal nesneler için Bitcoin ile alışverişi kabul etmeyi kararlaştırdı.
 
"Bitcoin, Çin'den gelen bütün kötü haberlere rağmen dirençli olmaya devam ediyor," diyen ConvergEx Group'un şef piyasa stratejisti Nicholas Colas, "Gücü yatırımcıların devamlı ilgisinden geliyor ve bu da çok olumlu bir gösterge," diye ekledi.
 
Spekülatörlerin fiyatları yükseltmesinden ve para biriminin geniş düzeyde kabul görmesinin öncesinde Bitcoin'in birim fiyatı geçen sene 13 dolar seviyesindeydi. Regülatörlerin Bitcoin kullanarak silah, uyuşturucu ve diğer yasadışı maddeleri alıp satabildiği Silk Road Hidden sitesini kapatmalarından sonra dijital paranın rallisi Ekim'de hız kazandı. Yasadışı sitenin kapatılması dijital paranın daha geniş bir şekilde  kabul göreceği iyimserliğini yaydı. Kasım'da kanuni yaptırım ve emniyet kurumları ABD'deki Senato toplantısında Bitcoin'in meşru bir değişim aracı olarak kullanılabileceğini söylemişlerdi.