Teknoloji Gündem

Büyük Teknoloji Savaşı

Şirketler önümüzdeki dönemde, yapılacak incelemeler kapsamında büyük çapta evrak ve belgeyi devlet yetkililerine sunacak ve yöneticileri de ifade vermek üzere Wahington’a gidecek.

Facebook’u Missouri’nin başsavcısıyken araştıran Senatör Josh Hawley, Senato Yargı Komitesi’nin rekabet komitesinin başkanı Senatör Mike Lee, Temsilciler Meclisi rekabet konulu adalet alt komitesinin Demokratik başkanı David Cicilline gibi önemli yasa koyucuları ikna etmeye çalışacak.

Ve kuşkusuz onlara destek veren hisse fiyatlarında büyük bir düşüşe neden olsa dahi teknoloji endüstrisinin araştırması gerektiğini savunan Temsilciler Meclisi ve Senato üyelerini...

Haziran başında soruşturma başlatıldığı haberinin duyulmasıyla Facebook yüzde 7, Google yüzde 6, Amazon hisseleri yüzde 4 değer yitirdi. Daha sonra şirketlerin hisse senetleri ABD Merkez Bankası’nın yıl içinde faiz indirimine gideceği beklentisinin güçlenmesiyle toparlanarak, eski seviyelerine geri döndü. Konuya yakın kaynaklar henüz resmi soruşturma açılmamış olsa da teknoloji devleri için baş ağrılı bir sürecin söz konusu olacağını ve yıllar sürecek inceleme ve davaların sonunda şirketleri parçalanma ihtimalinin ağır para cezalarının ve daha fazla büyümelerine engel olacak yasal süreçlerin söz konusu olabileceğini vurguluyor.


Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön