Huawei gibi yerli rakiplerin artan rekabet baskısıyla Apple'ın Çin'deki iPhone satışları 2024'ün ilk haftasında yüzde 30 düştü.

Sözcü'de yer alan habere göre, Jefferies analistleri yayınladıkları bir notta, Apple'ın Çin'deki iPhone satışlarının 2024 yılının ilk haftasında yüzde 30 oranında düştüğünü ve bunun ABD'li teknoloji devi için rekabet baskısını artırdığını söyledi.

ABD'li şirket üçüncü büyük pazarı olan Çin'de 2023'ün tamamında yüzde 3'lük bir düşüş yaşamıştı.

Araştırma notuna göre, Apple'ın satışlarındaki bu düşüş, Çin'in önde gelen çevrimiçi siteleri aracılığıyla birden fazla iPhone modelinde indirimler yapılmasına rağmen gerçekleşti. Örneğin, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, 2024'ün ilk haftasında e-ticaret platformu Pinduoduo'da yüzde 16'lık bir indirime gidildi.

HUAWEİ REKABETİ ETKİLEDİ

Jefferies analistleri, Apple'ın satışlarındaki düşüşünün büyük ölçüde Çinli rakiplerinin, özellikle de geçen yıl ağustos ayında yeni seri telefonlarını piyasaya süren Huawei'nin rekabet baskılarından kaynaklandığını söyledi.

Nota göre, 2023 yılının son çeyreğinde Huawei'nin Çin akıllı telefon pazarındaki payı yaklaşık yüzde 6 oranında arttı.

Jefferies analistlerine göre Apple, 2024 yılı boyunca yerli rakiplerinin daha fazla rekabet baskısıyla karşı karşıya kalacak. Analistlerin tahminlerine göre Apple'ın sevkiyat hacmi 2024 yılında çift haneli rakamlarla düşmeye devam ederken, Huawei'nin pazar payı kazanmaya devam etmesi bekleniyor.

İPhone 17'nin özellikleri sızdırıldı

 

Şaşkına çevirdi! İşte iPhone 15 Pro Max’in maliyeti

 

iPhone üreticisi Foxconn'dan 1.5 milyar dolarlık yatırım