Huawei, ABD'de ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle kara listeye alınmasının ve Google desteğini kaybetmesinin ardından geliştirmek zorunda kaldığı işletim sistemi HarmonyOS'a ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bu kapsamda, işletim sisteminin yeni sürümü HarmonyOS 3.0 duyuruldu.

Hem mobil cihazlarda hem de nesnelerin interneti (IoT) teknoloijlerinde kullanılabilen işletim sisteminin yeni sürümünün, 6 büyük güncelleme ile birlikte geleceği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Gizchina'dan aktardığı habere göre, HarmonyOS'un alacağı 6 büyük iyileştirme; farklı cihazlarda kullanım, ekosistem, evrensel kart, akıcı performans, gizlilik ve güvenlik ve bilgiye erişim kategorilerinde olacak. Huawei'nin işletim sistemi, artık daha fazla sayıda cihazda kullanılabilecek ve bu cihazlar arasında; akıllı gözlükler, yazıcılar ve otomobiller de bulunacak. Bu sayede; HarmonyOS işletim sistemini kullanan cihazların, bağlanabileceği cihaz sayısı da artacak.

Huawei, gizlilik ve güvenliğe ilişkin endişeleri de yeni işletim sistemi sürümüyle birlikte gidermeye çalışacak. Bu kapsamda işletim sistemi; gizlilik merkezi, kilit ekranı veri erişimi, yüksek frekans veri erişimi, yüksek hassasiyete sahip kullanım ve virüs engelleme gibi yeni özelliklere kavuşacak.

Harmonyos 3.0 ne zaman kullanıma sunulacak?

Öte yandan; bu yılın Nisan ayında "Changan Digital King" kullanıcı isimli bir Weibo kullanıcısı, Huawei'nin geliştiriciler için düzenlediği bir yarışmada HarmonyOS 3.0 ile ilgili verilen ilk detayları paylaşmıştı. Ekrana yansıtılan bir slaytta, üçüncü sürümün kullanıcılara bu yılın Eylül ayında dağıtılmaya başlanacağı görülmüştü. Yeni sürümde arayüzün geliştirileceği ve performansın iyileştirileceği ifade edilmişti. Fakat Huawei, henüz HarmonyOS 3.0'ın resmi çıkış tarihini duyurmadı.

Huawei ABD'nin yaptırım duvarını HarmonyOS ile deliyor!

 

HarmonyOS Android’in yerini alamayabilir

 

Huawei P40 HarmonyOS ile gelebilir