Teknoloji Gündem

Dünyanın en başarısız 7 telefonu!

Vertu Constellation Quest Blue (2012)

Nokia’nın telefonlarına benzeyen bir yapısı ile bir dönem gündeme damgasını vuran Vertu Constellation Quest Blue, renk seçimi ile de birçok kişiyi büyülemeyi başarmıştı. Peki nasıl oldu da böyle bir telefon başarısız oldu?

1997’de ultra lüks telefon fikrini ortaya atanları bir araya getiren bu model, 1997 yılından 2002’ye kadar hiçbir modelini tanıtmadı. Bu markanın ilk telefonu, değerli malzemeler ve mücevherlerle donatılmış bir cihazdı.

19.450 dolara kadar alıcı bulan Vertu, teknoloji yerine tasarımı önemsedi. Bu stratejik hata, kendisine pahalıya patladı. iPhone’un gelmesi ile birlikte tozlu raflara karışma riski ile karşı karşıyaya kalan Vertu, şansını bir kez daha denedi.

İşletim sistemi konusunda çok eski bir Symbian yazılımını tercih eden Vertu Constellation Quest Blue, 2012 yılında dokunmatik bir ekrana sahip değildi. Kendisinin net maliyeti bilinmese de fiyatı talep üzerine şekilleniyordu.

Daha önce iflas eden ancak geçen yıl tekrar faaliyete geçen Vertu, “Bir telefon neden üst düzey bir saat kadar lüks olmasın?” sorusunun cevabını bulmaya çalışıyor. Ne yazık ki birçok kişi buna “Telefonlar uzun vadeli yatırımlar değil!” şeklinde bir tepki veriyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön