Teknoloji Gündem

Türk bilim insanları çığır açtı! Yapay deri ürettiler

"Artık üniversitemiz bünyesinde üretiyoruz"
Üretici Theta firmasının yetkilisi Can Ören ise gelen talep üzerine çalışmalara başladıklarını ve 3 aylık bir süreçte ürünün numunelerini üretmeyi başardıklarını söyledi.
Kimyasal malzemeden üretilen deriyi çeşitli testlere tabi tuttuklarını ve son derece olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Ören, şöyle devam etti:
"Test için ürünü iki farklı üniversiteye gönderdik. Üniversitelerdeki çeşitli alanlarda yapılan testler sonucunda ürünün istediğimiz standartlara dikiş atma seviyesine ulaştığını anlamış olduk. Üniversitemiz bünyesinde ürettiğimiz ilk yapay deridir. Bu daha önce tamamen yurt dışından ihracatı yapılan bir üründü. Artık kendi üniversitemiz bünyesinde üretiyoruz. Yapay deri olarak ürettik fakat ilerleyen süreçte biz bunu vücut, kol, bacak, göğüs, kafatası maketi olarak devamını getireceğiz. Hem yerli hem milli üretim olarak planlanmış ve yapılmış bir ürün, şu anda elimizde bulunuyor."
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Özkan da ürünün üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneği olduğunu belirterek, bu alanda üretime geçmek isteyenlere kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön