TEKNOLOJIGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Apple, komplo teorisyeni olarak bilinen Amerikalı gazeteci Alex Jones’un altı adet Infowars podcast’inden beşini, nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle podcast servislerinden çıkardı.

Apple’dan konuya ilişkin açıklamada, “Şirket olarak, nefret söylemlerini kabul etmiyoruz. Ayrıca içerik oluşturucuların ve geliştiricilerin tüm kullanıcılarımız için güvenli bir ortam sağladığımızdan emin olmaları için uyulması gereken açık yönergelerimiz var. Podcast'lerin nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği için hizmetten çıkardık” denildi.

SOSYAL MEDYA DA JONES’A KARŞI

Ancak bu anlamda Jones’e karşı cephe alan sadece Apple değil. Apple ilk hiç değil. Çünkü Spotify geçen hafta, nefret dolu içerikle ilgili politikalarının ihlalini gerekçe göstererek Jones'un podcast'lerini kaldırdı. Sosyal medya devi Facebook Amerikalı gazetecinin sayfasını yalan haber yaydığı ve nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle iptal etti. YouTube da, Jones’un kanalına 90 gün erişim yasağı koydu ancak daha sonra bu karardan döndü.

KOMPLO TEORİSYENİ

Alex Jones’a gelince; daha çok derin devlet olarak tabir edilen ilişkiler ve komplo teorileri üzerine araştırma yazıları ile tanınıyor. ABD’de gerçekleşen Sandy Hook İlkokulu saldırısının devletin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini öne sürmüş, iddasıyla ortalığı karıştırmıştı. Infowars adında bir podcast serisi bulunan Jones, iTunes’un en çok dinlenen kişilerinden birisi.