iPhone ve iPad kullanıcılarının merakla beklediği iOS 8.3 untethered jailbreak'i yayınlandı. Uzun süredir çıkıp çıkmayacağı yılan hikayesine dönen Jailbreak için TaiG ekibi son noktayı koydu.
 
TaiG Jailbreak V2.0.0 aracı iOS 8.1.3 ve 8.3 jailbreak'ini destekliyor. Şu anda TaiG'in sitesindekilere bakarsak jailbreak aracının sadece Windows sürümü var. Mac için herhangi bir seçenek gözükmüyor.
 
Hatırlarsanız Şanghay'da düzenlenen MOSEC Konferansı'nda (Mobile Security Conference) Pangu ekibi iOS 8.3'ün jailbreak'ini göstermişti. Jailbreak'in iOS 8.4'ün çıkışından sonra yayınlanacağı söylenmişti. Bu yüzden çoğu kişi 8.3 jailbreak'ini Pangu ekibinden bekliyordu. Kısa süre önce Çinli K33n ekibi iOS 9 jailbreak'ini yayınlamayı planladıklarını duyurdu. Sonuç olarak TaiG'in iOS 8.3 jailbreak'i sürpriz oldu.
   
Şimdiden belirteyim Cydia Substrate dahil bir çok şeyin iOS 8.3 için güncellenmesi gerekiyor. Bu yüzden belirli bir sınır var, ama güncellemelerden sonra bu durum düzelir. Jailbreak için ilgili aracına taig.com/en adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Genede belirtmekte yarar var. Jailbreak işlemi iOS cihazı garanti dışı bırakabilir. Ayrıca yetkisiz değişikliklerin yapılması güvenlik açıklarına, pil ömrünün kısalmasına ve başka sorunlara neden olabilir.

Apple'ın jailbreak'le ilgili açıklamasına da buradan ulaşabilirsiniz.
Jailbreak yapmaya çalışanlar bir sorunla karşılaşmış. Yorumlara bakılırsa TaiG 2.0.0 jailbreak aracında jailbreak işlemi %20'ye kadar hızlı bir şekilde gerçekleşse de, %20'deyken takılma yaşanıyor. Bundan sonra iPhone yeniden başlıyor ve tekrardan %20'de kalıyor. Tekrardan yeniden başlatma yaşanıyor. Siz jailbreak yaparken herhangi bir hatayla karşılaştınız mı?