Bir süredir yeniden yapılanma sürecinde olan Türk Telekom'da yönetim kuruluna yeni bir atama yapıldı. Şirketin boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu atandı. Şirket, yapılan atamayı Kamuoyu Aydınlatma Platformu KAP'a yaptığı açıklamayla duyurdu. İşte şirketin KAP'a yaptığı o duyuru.

Türk Telkom Yönetim Kurulu üye ataması
Şirketimiz Yönetim Kurulu, boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliğine, Türk Ticaret Kanunu'nun 363. maddesine göre, Yönetim Kurulu'nun kalan görev süresi boyunca görev yapmak ve yapılacak ilk Genel Kurul toplantısında Genel Kurul'un onayına sunulmak üzere Sayın Kemal Madenoğlu'nun gerçek kişi yönetim kurulu üyesi sıfatı ile atanmasına karar vermiştir.

Kemal MADENOĞLU
(1964) Seydişehir'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı Sosyal Planlama Başkanlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1992-1994 yılları arasında ABD'de Colorado Üniversitesinde Sosyoloji Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını yürüttü. 1995 yılında Planlama Uzmanlığına atandı. Şubat 2003'den 2009 Haziran ayına kadar Sosyal Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Haziran 2009 - Haziran 2011 tarihleri arasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olarak görev yaptı. Haziran 2011 tarihinde Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığına atandı. Bu görevinin yanı sıra, 2009 yılından itibaren Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2009 - 2014 yılları arasında İstanbul Finans Merkezi Koordinatörlüğü görevini yürütmüştür. Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri 2010 Türkiye Raporunun koordinatörlüğünü yaptı. 2010 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin kurduğu Küresel Sürdürülebilirlik Yüksek Seviyeli Panelde, Başbakan Yardımcısı Sayın Ali BABACAN'ın yardımcılığı görevini yürüttü. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katıldığı ve 2012 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansının (RIO + 20) hazırlık sürecini ve Türkiye Raporunu koordine etti. Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2013 ve 2014 yıllarındaki çalışmalarda Ülkemizi temsil etti. 17 Ekim 2014 tarihinde Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanmış olup, halihazırda bu görevi yürütmektedir. İngilizce bilen Madenoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.