Teknoloji Gündem

Milyonlara uyarı! Çok şey kaybedebilirsiniz

Oteller: Misafirler içinde otelin adının geçtiği ağ isimlerinden şüphelenmedikleri için oteller de saldırganların kötü amaçlı Wi-Fi ağları için en popüler alanlardan biri. Bu nedenle resepsiyonu arayarak resmi Wi-Fi ağının ismini ve şifresini sormak iyi bir fikir

Plajlar: Havuz kenarında ya da sahildeyken, bir selfie paylaşma dürtüsüne kapıldığınızda, durum güncellemesinde bulunacağınızda yada banka işlemleri gerçekleştireceğinizde açık bir Wi-Fi ağında olmadığınızdan emin olun. Bu ağın bir dolandırıcı tarafından açılmış ve büyük balığı yakalama peşinde olabileceği, hesaplarınıza ve hatta banka bilgilerinize ulaşabileceği ihtimalini aklınızdan çıkarmayın.

Kahve Dükkanları ve Cafeler: Tatildeyken tam anlamıyla şehri keşfetmeye başlamadan önce, muhtemelen kaldığınız yere yakın bir kahve dükkanına uğrayıp sosyal medya profilerinizde gezinmek ve belki de bir kaç e-mail okumak isteyeceksiniz. Böyle mekanlar genellikle bedava Wi-Fi bağlantısı sunduklarından kullanıcılar tereddüt etmeden bu ağa bağlanıyorlar. Oysa bir saldırgan kahve dükkanının ismiyle ya da buna benzer bir şey ile bir ağ açmış ve bağlantı kurulduğu andan itibaren sanal gezintinizi kayıt ediyor olabilecekken bu çok da iyi bir fikir değil.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön