Teknoloji Gündem

Dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarının oluşturulduğu açıklandı

Honeywell isimli bir şirket, kuantum bilgisayar yarışında rakiplerinin çok önünde olan bir kuantum bilgisayar oluşturduklarını açıkladı. Honeywell’den yapılan açıklamaya göre yeni kuantum bilgisayar, 64 kuantum hacme sahip durumda. Teknoloji şirketleri, güçlü kuantum bilgisayarlar oluşturmak için bir süredir yarış halindeler. Kuantum bilgisayar geliştirme yarışında yer alan şirketlerden Honeywell, dünyanın en güçlü kuantum bilgisayarını oluşturduğunu açıkladı.  

Honeywell’den dün yapılan açıklamada, bugünün süper bilgisayarlarının geleceği olabilecek “dünyanın en yüksek performansa sahip kuantum bilgisayarının” geliştirildiği belirtildi.

Honeywell’in kuantum bilgisayarının gücü, kuantum hacminden geliyor

Honeywell’in “Dünyanın en yüksek performansa sahip kuantum bilgisayarının” gücü, yüksek kuantum hacminden geliyor. Kuantum hacmi, kuantum bilgisayarların performansını karakterize etmek için ortaya çıkarılmış metriktir.

Kuantum bilgisayarın geliştiricisi olan Honeywell, yeni kuantum bilgisayarın 64 kuantum hacmine sahip olduğunu açıkladı. Honeywell, yeni kuantum bilgisayarının kuantum hacminin sektördeki en yakın alternatifin iki katı kadar olduğunu belirtti. 

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön