Teknoloji Gündem

Google’ın artırılmış gerçeklik hayali kaosa dönüştü!

IRIS DÖNEMİ BAŞLIYOR… GOOGLE DA OYUNDA

Yine de Google liderleri, 2020’de artırılmış gerçeklik alanında bir adım daha atmak için yeni bir ekip kurmaya başladı. Sonunda şirket içinde “Project Iris” olarak bilinen bir cihaza odaklanıldı. Bu cihaz, Apple ve diğerlerinin üzerinde çalıştığı daha hacimli karma gerçeklik başlıklarını geride bırakma potansiyeline sahip bir artırılmış gerçeklik gözlüğüydü.

Google, bu çalışmalarını desteklemek için North ve Raxium adlı startup şirketlerini de satın aldı, ancak vizyonunu uygulanabilir bir ürüne dönüştürmede teknik engellerle karşılaştı. Şirket bu yılın başlarında Iris’ten vazgeçti ve dikkatini Samsung ile ortaklaşa ürettiği Project Moohan kod adlı kulaklığa kaydırdı.

Google’ın artırılmış gerçeklik alanındaki çalışmalarının başarısızlıkla sonuçlanması ya da bir sonuca ulaşamaması, Apple ve Meta’nın artan rekabeti karşısında çalışanları da hayal kırıklığına uğrattı. Aslında bu iki güçlü rakibi kendisi gibi sorunlarla karşılaşsa da piyasada var olmayı ve kullanıcıları heyecanlandırmayı başardı.

Insider’ın haberine göre; Google’ın AR’sine yakın yedi mevcut ve eski çalışanla yapılan görüşmelerde Iris, sürekli değişen bir strateji ve üst düzey liderliğin odaklanma eksikliği nedeniyle ilerleyemiyordu.

Insider’a konuşan kaynaklar, ocak ayındaki işten çıkarmalar sırasında artırılmış gerçeklik bölümünün de büyük ölçüde yok edildiğini söyledi.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön