Teknoloji Gündem

Google’ın artırılmış gerçeklik hayali kaosa dönüştü!

ÇALIŞMALARI SONUÇSUZ KALDI

Artırılmış gerçeklik alanı şirketleri cezbederken Kanadalı bir girişim de basit bir gözlüğe çok benzeyen bir AR (artırılmış gerçeklik) gözlüğü tasarlayıp piyasaya sürdü. Google da girişimi 2020’de 180 milyon dolara satın aldı.

Şirket, girişimi satın alsa da bu, tüm sorunlarını çözmüyordu. Bir Google çalışanı, “Google, AR’yi istediğini biliyordu ancak bir ekibe veya ürün stratejisine sahip değildi” diyerek şirketin bu alanda yaşadığı temel soruna dikkat çekiyor.

Google, Iris’e odaklanmaya başladı. Girişimin, AR gözlüklerine yönelik temel fikrini alıp daha şık ve görüntü tanıma aracı olan Google Haritalar veya Lens gibi uygulamalarla dolu bir cihaz oluşturmak istiyordu. Ekip ayrıca Iris’in beynine ve ekranına güç verecek olan Alius ve Alexandrite kod adlı iki özel silikon çip üzerinde de çalıştı.

2021 yılında, gözlüklerde çalışacak yeni işletim sistemini yönetmesi için Mark Lucovsky’i işe aldı. Lucovsky, böylece Magic Leap’in eski baş teknoloji sorumlusu Paul Greco da dahil olmak üzere Iris üzerinde çalışan kadroya katıldı.

Google, Mayıs 2022’deki I/O konferansında, dilleri gerçek zamanlı olarak çevirebilen Iris gözlüğünün tanıtımını yaptı. Demo olumlu bir ses getirse de Insider’a konuşan kaynak, “Her altı ayda bir programda önemli bir dönüm noktası yaşanıyordu. Ama bakıp ‘Biraz farklı bir ürün istiyoruz’ diyorlardı” diye anlatıyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön