Teknoloji Gündem

Rekor gelire ulaşan şirketin temelleri, garsonluk yaptığı restoranda atıldı!

Nvidia'nın net karı da söz konusu çeyrekte yıllık yüzde 769 artarak 12,29 milyar dolara yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 1,41 milyar dolarlık kar elde etmişti. Şirketin geçen mali yılın dördüncü çeyreğinde 57 sent olan hisse başına karı da bu dönemde 4,93 dolara çıktı.

ŞİRKET FİKRİNİ NASIL BULDULAR?

Silikon Vadisi'nin en eski teknoloji şirketlerinden birinden yapay zeka devriminde trilyon dolarlık bir şirkete uzanan Nvidia'nın yolculuğu ise 1993'te yol kenarındaki bir Denny's restoranında başlamış: İlk günden beri firmanın CEO'su olan Jensen Huang, iki kurucu arkadaşıyla bilgisayar çiplerinde uzmanlaşmış bir şirketin grafik oluşturma potansiyeli hakkında sohbet ederken... Şirkete göre, Nvidia kurucuları kişisel bilgisayarlarda gerçekçi 3D grafikleri mümkün kılacak bir çip fikrini burada tartıştı.

Nvidia'nın kurucu ortaklarından Chris Malachowsky, daha önce The Wall Street Journal'a verdiği röportajda kendisinin ve kurucu ortakları Jensen Huang ve Curtis Priem'in şirket fikrini California'da Amerikan zinciri Denny's'te kahvaltı yaparken ve çok fazla kahve içerken bulduklarını anlatıyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön