Teknoloji Gündem

Spotify’da 'Kovid' krizi!

MEGHAN MARKLE VE PRENS HARRY DE ENDİŞELERİNİ İLETTİ

Meghan Markle ve Harry de platformun Kovid hakkındaki yanlış bilgilerin yayılmasındaki payından rahatsız olan isimler arasına katıldı. Sussex Dükü ve Düşesi, Spotify’a Kovid-19 hakkındaki yanlış bilgilerle ilgili endişelerini dile getirdiler, ancak platformla çalışmaya devam edeceklerini de söylediler.

Çift, 2020’nin sonlarında yaklaşık 25 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen podcast’leri barındırmak ve üretmek için yayın devi ile kazançlı bir anlaşma imzaladı.

Çiftin hayır kurumu Archewell, pazar günü yaptığı açıklamada, Spotify’a konuyla ilgili endişelerini dile getirdiklerini söyledi. Archewell sözcüsü, çiftin yayın platformuyla çalışmalarına devam etmeye kararlı olduğunu söyledi.

Neil Young ile başlayan boykota ayrıca Bruce Springsteen’in gitaristi Nils Lofgren tüm şarkılarını kaldırarak katılırken, Popüler podcast sunucusu ve yazar Brené Brown da “bir sonraki duyuruya kadar yeni podcast bölümleri yayınlamayacağını ve bunun için belirli bir neden sunmadığını" söyledi. Brown’ın podcast’lerine ara vermesi, hem Neil Young hem de Joni Mitchell’in Joe Rogan’ın tartışmalı podcast serisini protesto etmek için müziklerini Spotify’dan çekmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön