Teknoloji Gündem

Yapay zekanın kötüye kullanımı: Olay sayısı 26 kat arttı!

ÇOK MODLU YAPAY ZEKA GELİYOR

Geleneksel olarak yapay zeka sistemleri kapsam olarak sınırlıydı;1 dil modelleri metin anlamada başarılı olurken görüntü işlemede zorlanıyordu ve tersi de geçerliydi. Ancak, son gelişmeler, Google’ın Gemini ve OpenAI’ın GPT-4 gibi güçlü çok modlu modellerin geliştirilmesine yol açtı. Bu modeller esneklik gösteriyor ve görüntüleri ve metni işleyebiliyor ve bazı durumlarda sesi bile işleyebiliyorlar.

DAHA ZOR ÖLÇÜTLER ORTAYA ÇIKIYOR

Yapay zeka modelleri, ImageNet, SQuAD ve SuperGLUE gibi kuruluş ölçütlerinde performans doygunluğuna ulaştı, bu da araştırmacıları daha zorlayıcı ölçütler geliştirmeye itti. 2023 yılında, kodlama için SWE-bench, görüntü oluşturma için HEIM, genel akıl yürütme için MMMU, ahlaki akıl yürütme için MoCa, ajan tabanlı davranış için AgentBench ve hayal görme için HaluEval gibi birkaç zorlayıcı yeni ölçüt ortaya çıktı.

DAHA İYİ VERİ, DAHA İYİ YAPAY ZEKA

SegmentAnything ve Skoltech gibi yeni yapay zeka modelleri, görüntü segmentasyonu ve 3D rekonstrüksiyon gibi görevler için özelleştirilmiş veri üretmek için kullanılıyor. Veri, yapay zeka teknik gelişmeleri için hayati önem taşır. Yapay zekanın daha fazla veri oluşturması mevcut yetenekleri artırır ve özellikle daha zor görevlerde gelecekteki algoritmik gelişmeler için yeni yollar da açıyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön