Teknoloji Gündem

Yapay zekanın kötüye kullanımı: Olay sayısı 26 kat arttı!

İNSAN DEĞERLENDİRMESİ ÖNEM KAZANIYOR

Üretken modeller yüksek kaliteli metin, görüntü ve daha fazlasını üretirken, ölçümleme yavaş yavaş ImageNet veya SQuAD gibi bilgisayarla yapılan sıralamalar yerine Chatbot Arena Lider Tablosu gibi insan değerlendirmelerini içerecek şekilde kaymaya başladı. Yapay zeka hakkında kamuoyu hissiyatı, yapay zeka ilerlemesini izlemede giderek daha önemli bir husus haline geliyor.

LLM’LER SAYESİNDE ROBOTLAR DAHA ESNEK HALE GELDİ

Dil modellemesi ile robotiğin birleşmesi, PaLM-E ve RT-2 gibi daha esnek robotik sistemlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Gelişmiş robotik yeteneklerinin ötesinde, bu modeller soru sorabilir, bu da gerçek dünyayla daha etkili bir şekilde etkileşim kurabilen robotlar için önemli bir adımı işaret ediyor.

Ajansal yapay zeka üzerine daha fazla teknik araştırma.Belirli ortamlarda otonom olarak çalışabilen yapay zeka ajanları yaratmak, uzun süredir bilgisayar bilimcileri için bir meydan okuma olmuştur. Ancak, ortaya çıkan araştırmalar, otonom yapay zeka ajanlarının performansının geliştiğini gösteriyor. Mevcut ajanlar artık Minecraft gibi karmaşık oyunları ustalıkla oynayabilir ve çevrimiçi alışveriş ve araştırma yardımı gibi gerçek dünya görevlerini etkili bir şekilde ele alabilir.

Kapalı LLM’ler açık olanları önemli ölçüde geride bırakıyor.Seçilen 10 yapay zeka ölçütünde, kapalı modeller açık olanları geride bıraktı ve medyan performans avantajı %24.2 idi. Kapalı ve açık modellerin performansındaki farklılıklar, yapay zeka politikası tartışmaları için önemli sonuçlar taşıyor.

Bir yorum yazın

Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başa Dön