ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Amerikan istihbaratının aralarında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin de olduğu ABD'deki yabancı misyonları dinlediği iddialarıyla ilgili "Bu konuyla ilgileniyoruz. Birçok ülkeyle, bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi konuda önemli ilişkilere sahip olmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
Psaki, günlük basın brifinginde ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dinlediği iddia edilen yabancı misyonlar arasında Türkiye Büyükelçiliği'nin de olması ve Türk hükümetinin bu konuda ABD yönetiminden izahat talep etmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı.
Konuyu gündeme getiren her ülkeyle ikili bağlamda temasa geçtiklerini ifade eden Psaki, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile temas kurduğunu, iki bakanın Mısır, Suriye gibi birçok konuda sıklıkla görüştüklerini dile getirdi.
Psaki, Davutoğlu ile Kerry arasındaki son görüşmelerde dinleme konusunun gündeme gelip gelmediği konusunda ise bilgisinin olmadığını ifade etti.
"Ancak elbette bu konuyla ilgileniyoruz" diyen Psaki, şunları söyledi: "Birçok ülkeyle, bilgi paylaşımı da dahil olmak üzere bir dizi konuda önemli ilişkilere sahip olmaktan dolayı mutluyuz. Bu görüşmeleri diplomatik düzeyde sürdüreceğiz."
Psaki, brifingde Gezi Parkı odaklı olaylara dair bir soruyu da yanıtladı. Bu konuyu da son birkaç haftadır çok yakından takip ettiklerini belirten Psaki, ABD'nin, tüm taraflara, "gerginlikleri yatıştırma, durumu diyalog yoluyla çözüme kavuşturma, itidalli davranma ve şiddetten kaçınma" çağrılarını yineledi.