Steve Jobs teknoloji piyasasına pek çok yeni ürün kazandırmakla kalmayıp, kurucusu olduğu Apple'ı iflasından eşiğinden kurtararak dünyanın en değerli şirketi haline getirmişti. Ancak teknoloji çevrelerinde Jobs'ın yerini yeni bir isim almış durumda: Elon Musk.
Musk, son olarak San Francisco-Los Angeles arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya indireceği iddia edilen "Hyperloop" ulaşım sistemiyle gündeme geldi. Musk, aynı zamanda uzay taşımacılığı için roketler geliştiren SpaceX şirketinin ve elektrikli araba üreticisi Tesla'nın da kurucusu. Bunun yanında Musk, elektronik ödeme sistemi PayPal'in de kurucuları arasında...

TESLA HİSSELERİ YÜZDE 400 ARTTI
Musk yalnızca yeni teknolojiler geliştirmekle kalmayıp bunları kârlı bir biçimde pazarlamayı da başarmış durumda. Elektrikli arabalar üreten Tesla'nın hisseleri 2013 yılında sadece 20 bin araba üretecek olmasına rağmen yüzde 400 arttı. Şirketin piyasa değeri ise 20 milyar dolara ulaştı. Soru-cevap sitesi Quora'da "Elon Musk yeni Steve Jobs değil, ondan daha iyi" adlı bir başlık açıldı.