Türkiye'de iOS7 işletim sistemi için özel tasarlanan ilk mobil bankacılık uygulaması Akbank Direkt Mobil, transparan ekran yapısı ve yalınlaştırılmış menü yapısı ile Akbank müşterilerine daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Akbank, teknolojideki en yeni gelişmeleri bankacılık işlemleriyle buluşturarak yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de iOS7 için özel olarak tasarlanan ilk mobil bankacılık uygulaması Akbank Direkt Mobil’i müşterilerinin hizmetine sundu. Akbank direkt uygulamasını buradan indirebilirsiniz

Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, müşterilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için teknolojiye yılda 100 milyon dolar yatırım yapan bir banka olarak, teknolojik gelişmeleri bankacılık hizmetleriyle en hızlı biçimde buluşturduklarını vurguladı.
"Akbank Direkt Mobil uygulamasını iOS 7 ile uyumlu hale getirmeyi bir öteye taşıyarak ios 7  için özel olarak tamamen yeniden tasarladık" diyen Oğuz şöyle devam etti:
“iOS 7’nin en karakteristik özelliği olan 'flat dizayn' ile uygulamamızda basitlik ve sadelik öne çıkıyor. Transparan ekran yapısı ve yalınlaştırılmış menü yapısı ile müşterilerimize daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyoruz. Tasarıma ek olarak gerçekleşen bu güncelleme ile, çeşitli performans ve kullanım iyileştirmeleri de yapıldı. Böylece müşterilerimize daha hızlı ve daha kolay bir bankacılık deneyimi sunacağız. Yine bu güncelleme ile müşterilerimiz uygulama üzerinden sanal kart işlemleri yapabilir hale geldi.
Orkun Oğuz'un verdiği bilgilere göre, yapılan güncelleme ile, Akbank Direkt Mobil iPad uygulamasında yer alan fonksiyonlar da genişletilerek, Akbank Direkt'in iPad ve iPhone uygulamaları aynı fonksiyonlara sahip duruma getirildi.
Akbank Direkt Mobil uygulamasına tek şifre ile kolayca girilip tüm bankacılık işlemleri her zaman ve her yerden yapılabiliyor.  Ayrıca, Akbank Direkt Mobil uygulaması ile yapılan işlemler sırasında Turkcell, Vodafone ve Avea hat sahipleri için yurtiçinde bağlantı ücretsiz.