Günlük hayatımızda kullandığımız hemen her şey teknolojik gelişmelerden payını alıyor. Sadece bilgisayar, tablet ve cep telefonları akıllanmıyor. Dikiş makinesi, klima, elektrik anahtarı, termostat, jilet de akıllanma furyasına katıldı. Hemen hepsinin amacı daha kolay kullanımı sağlarken daha fazla tasarruf ettirmek....
 
Akıllı termostat ısınma masraflarından yüzde 30 tasarruf hedefliyor. Akıllı klimada mobille uzaktan kontrol, USB bağlantılı dikiş makinesi, hissetme teknoljisini getiren elektrik anahtarı, traşı kolaylaştıran jilet... Farklı bir teknolojik özellik eklenen cihazların tanıtımının yapılmadığı gün geçmiyor. Son dönemde bilgisayar ve cep telefonu haricinde lanse edilen akıllı cihazlara mercek tuttuk.
 
Kombiye uzaktan kontrol
 
Honeywell termostat, hayat tarzınıza ve evinizi kullanma biçiminize göre ısıtma programları yaratmanızı sağlayarak ısınmak için kullandığınız enerjiyi düşürmenize yardım ediyor. Bu termostatla evinizin haftalık ısıtma programını saat saat mobil uygulama üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Honeywell termostat doğalgaz faturasında yüzde 30 oranında tasarruf iddiasıyla Türkiye pazarına girdi.
Akıllı cihazlara indirilebilecek Total Connect Comfort’la uzaktan ısı ayarı yapmayı sağlıyor. Programlanabiliyor, iOS ve Android cihazlarla uyumlu. Gece saatlerinde hava sıcaklığı gündüz saatlerine oranla daha düşük oluyor ve evlerimizin sıcaklığını sabit tutmak amacıyla daha fazla enerji harcıyoruz.
 
Eve gitmeden açın
 
Mitsubishi Electric, yeni nesil klimalarda uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak klimanın internet üzerinden kontrolünü sağlayan yeni bulut tabanlı çözümü MELCloud’u geliştirdi. Kışın pek çok kullanıcı eve ya da ofise gelmeden önce mekanı ısıtmak istiyor. Mitsubishi Electric’in yeni bulut tabanlı çözümü MELCloud, kablosuz internet bağlantısı olan her yerde klimaların mobil olarak kontrol edilmesine ve izlenmesini sağlıyor.
 
Klimayı açmak, kapatmak, çalışma modunu ve fan devrini değiştirmek, kanatçıkları ayarlamak, odanın sıcaklığını görmek ve sıcaklık ayarını değiştirmek gibi işlemlerini pratik şekilde yaptırıyor. MELCloud uygulaması ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor.

Hanife Baş / Milliyet