Cazip fiyat, bol çeşit ve hızlı teslimat avantajlarıyla online ortamda alışveriş imkânı sunan Kliksa.com’un çağrı merkezi hizmete girdi. 7 gün 24 saat müşterilerine hizmet verecek olan Kliksa çağrı merkezinde başlangıçta 20 kişi görev alacak.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK
Çağrı merkezinin açılışında konuşan Kliksa.com Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, şu bilgileri verdi: “Kliksa.com olarak sektörün lider adreslerinden biri haline geldik. Güçlü operasyonel yapımız, düşük maliyetli en yeni ürünlerimizle e-ticaret sektörünün ilk akla gelen adresi olmayı hedefliyoruz. Bu noktada 7 gün 24 saat aktif olacak olan çağrı merkezimiz ile müşterilerimiz günün her saati işlemlerini takip edebilecek. Müşteri sayımızı her geçen ay biraz daha artırıyoruz. Sağlayacağımız operasyonel geliştirmelerle müşterilerimizin çağrı merkezimize ihtiyacını asgari düzeye indirmeyi amaçlıyoruz. Amacımız müşterilerimizin ihtiyaçlarını iyi anlamak ve onlarla bağlılık ve güvene dayalı ilişki kurmak.”
 
250 BİNİ AŞKIN ÜRÜN BULMAK MÜMKÜN
Kliksa.com, Sabancı Holding iştiraki Kliksa İç ve Dış Ticaret’in internet sitesi olarak 2012 yılında kuruldu. Kliksa.com bünyesinde televizyon, görüntü sistemleri, cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya, spor ve outdoor, anne, bebek ve oyuncak, oto aksesuarları, züccaciye ve ev düzeni, saat, gözlük ve aksesuar gibi kategorilerde 250 bini aşkın ürün bulunuyor.

Kliksa.com çağrı merkezi telefon numarası 444 57 56