Google bugüne kadar çıkardığı Android sürümlerinde Cupcake, Donut, Jelly bean, gibi tatlı ve şekerleme isimlerini tercih etmişti. Android sürümünü tanıtması beklenen Google'ın yeni sürüme vereceği isim uzun süredir merak konusuydu.
Android KitKat
Google bu kez isim seçiminde sürpriz yaptı ve dünyanın en büyük markalarından Nestle ile anlaşarak, yeni sürümüne bir çikolatalı gofret ismi verdi. Android'in başındaki Sundar Pichai kendi sayfasından yaptığı duyuru ile Android 4.4. yeni sürümü için KitKat adını belirlediklerini takipçileriyle paylaştı. Pichai KitKat Android sürümünün geliştirilen yeni üst model akıllı telefonlarda ( Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia, LG G2) görmek için sabırsızlandıklarını açıkladı.
Android KitKat
Android 4.4 sürümünü KitKat olarak adlandırmak için ABD’li ve İsviçreli iki firma özel bir anlaşma yaptılar. Fakat bu anlaşmada taraflar birbirlerine herhangi bir ödeme yapmayacaklar. Onun yerine çapraz bir promosyon çalışması olarak iki taraf da Android KitKat’ı tanıtım kampanyalarında ve ürünlerinde kullanacaklar.